Розв”язка на ОВК №163 у Тернополі: у сейфах – фальшиві подання

Нарешті, під вечір 21 вересня кандидати в народні депутати по виборчому округу №163, зуміли добитись свого: примусили голову ОВК Михайла Андрунціва відкрити два сейфи з документами виборчої комісії. Протягом кількох годин між політичними силами та Головою точились дискусії з приводу того, як буде відбуватись засідання ОВК. Михайло Андрунців запевняв, що на порядку денному лише жеребкування, а деякі члени комісії та кандидати, прагнули побачити документи та подання від політичних партій.

Коли врешті-решт Голова “знайшов” ключі, та з сейфів вийняли численні папки з документами, на поверхню “вспивла” страшна правда: чи не третина подань від партій липові або неправильні. Перевірити цей факт дуже просто, адже усі порушення видно неозброєним оком. Ось неповний перелік того, що виявляли члени виборчої комісії в поданнях громадян:

— Заяви написані на кілька днів пізніше за зазначений термін — 12 вересня

— Заяви без дат

— Заяви не мають підпису особи, що її писала

— Заяви від неповнолітніх та осіб старших за 80 років, що може свідчити лише про те, що ці особи навіть не здогадуються про свої зареєстровані подання від тієї чи іншої партії

— Підписи в заяві та копії паспорта, прикріпленої до неї, відрізняються між собою

—В заяві стоїть одна дата народження, а на копії паспорта зовсім інша

— Копії паспортів без фотографій

Деякі заяви кандидати перевіряли особисто. Так, Роман Заставний зателефонував за вказаним в одній заяві номером телефону, слухавку здійняла жінка пенсійного віку. Уточнивши в неї паспортні дані, місце проживання, кандидат поцікавився чи справді вона писала подання про роботу на виборчій дільниці від партії “Народна ініціатива”, на що жінка відповіла, що вперше таке чує і писати заяву подібного характеру точно не могла, оскільки є інвалідом першої групи і недієздатна.

За прикладом Заставного, інші кандидати та їхні представники, а також члени комісій обдзвонили близько двох десятків осіб, і ЖОДНА! не писала подання до ОВК.

Олексій Кайда постійно вимагав присутності прокурора в приміщенні ОВК, бо по-іншому, на його лумку в цій ситуації не розібратись. перевірка документів затягнулась до пізнього вечора.Чим затягнулась ця скандальна історія на ОВК №163 стане відомо завтра, адже якщо, комісія не встигне перевірити документи і провести жеребкування, то можна вважати, що вибори по даному округу зірвались.
Раїса Дудкова, Новини Тернополя “Погляд”

1 Comment

  1. Честь і слава кандидатам у народні депутати по виборчому округу №163 Тернопільщини. Це найкращий доказ, що ці люди ПОВАЖНО БЕРУТЬСЯ ЗА СПРАВУ. Вони не випадкові у політиці. Вони НЕ коритники, НЕ тушки і НЕ мартві душі. Те, що відбулося у моєму розумінні повинно було трапитися ще 20 років тому по цілій Укрїні. Тільки так повинні діяти правдиві народні обранці. Насправді настає час перелому. Від дная проголошення Україною Незалежності майже кожні вибори – КОМЕДІЯ з трагічними наслідками для народу. Валсне банда дуже довго зловживала тим, що люди не знають, як боротися з порушниками і все зводилося до кухоннух нарікань. АЛЕ ДАВ БОГ “СИТЬ”! ДОСИТЬ! Нарешті приходять люди, які не тільки розуміють порушення, а знають, що з тим зробити, Бажаю ПЕРЕМОГИ, вам мудрі люди!!!

    Наступний крок – “копнути” запроданця, бо такій особі не місце очолювати ОВК. А далі – СУДИТИ ПАДЛЮКУ ЗА УСІМА СТАТТЯМИ ( їх там досить набереться!), ЯК НАЙГІРШОГО ЗЛОЧИНЦЯ. Не попустіть! Не станьте м’якосердними до запроданців і маніпуляторів. Помаранчева раволюція продовжується!

Comments are closed.