У Шевченківському районі вже рік не порушується кримінальна справа про зґвалтування співробітником міліції

Міліція вже рік не порушує справу про зґвалтування в сел. Шевченкове Харківської області, оскільки підозрюваний у цій справі – колишній співробітник райвідділу міліції.

Про це 11 вересня розповів інформаційному агентству «SQ» адвокат потерпілої у цій справі Роман Лихачов.

За його словами, зґвалтування сталося рік тому, 22 вересня 2011 р. У кафе до двох дівчат підсіли два молодики, пригостили їх спиртним і запросили на рибалку. По дорозі одна з дівчат відчула себе погано, і один з хлопців затягнув її в кущі і зґвалтував. «При цьому я опиралася, казала, що заявлю в міліцію, на що він відповів, що міліції не боїться і що йому нічого не буде», – написала потерпіла у скарзі до прокуратури. Пізніше і другий хлопець зґвалтував дівчину. Після інциденту, в той же день постраждала та її мати звернулися в міліцію, подруга дівчини виступила свідком. У той же день було проведено медичний огляд, який виявив на тілі дівчини гематоми і подряпини.

Як повідомив адвокат, у висновку судово-медичної експертизи йдеться, що «характер тілесних ушкоджень, що були у громадянки К., не виключає можливість їх появи в ході самооборони», однак інших доказів зґвалтування не виявлено. За словами адвоката, за рік міліція тричі приймала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи і прокуратура тричі його оспорювала.

Адвокат заявив, що йому не дають можливості ознайомитися з матеріалами слідчих дій і висновками судмедекспертизи. Лихачов має намір оскаржити в суді незаконне, на його думку, закриття кримінальної справи. Якщо українські суди не задовольнять його скарги, він має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.