В ОВК №175 замість Закону впровадили “Понятія про вибори народних депутатів”

У 175 виборчому окрузі (Харківська область) представники партії Регіонів «творчо вдосконалюють» Закон «Про вибори народних депутатів України»

Під час засідання окружної виборчої комісії, на прохання одного з її членів від Української народної партії А.Кравченко надати для ознайомлення список комісії, член ОВК від партії регіонів Н.Зінькова висунула наступну вимогу (мовою оригіналу): «Якщо хтось вмішується в роботу комісії і член комісії не дає працювати комісії, ми можемо поставити питання і зробити зауваження члену комісії. Прошу зробити зауваження А.Кравченко і проголосувати за це…».

Комісія, особливо не переймаючись законністю такої вимоги, слухняною більшістю (11 проти 3-х), проголосувала за цю пропозицію.

Цього стало замало і далі пішли ініціативи «выдворить» та вивести зі складу комісії неугодного опозиційного її члена.

Нагадаємо: Закон України « Про вибори народних депутатів України» не передбачає норм про право членів комісії виносити зауваження чи попередження своїм колегам. Інформації, безперешкодне право на яку член комісії має згідно п.4 частини 7 статті 36 відповідного Закону, досі не надали.

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair