Вечір пам’яті Георгія Ґонґадзе в Харкові

16 вересня о 19.30 на майдані Свободи харків’яни вшанують пам’ять Георгія Ґонґадзе та усіх загиблих журналістів за часи Незалежності України.

Під аудіозапис журналістського розслідування у справі Георгія Ґонґадзе молодь із зашитими ротами роздаватиме листівки, що будуть містити інформацію про стан свободи слова в Україні на сьогоднішній день.

Основна частина заходу – традиційне запалення свічок. Кожен бажаючий матиме можливість сказати кілька слів.

Окрім тематичних плакатів, буде встановлено «Дошку народної пам’яті», з прізвищами працівників ЗМІ, які загинули за 21 рік існування незалежної держави.

12 років тому зник відомий український журналіст  Георгій Ґонґадзе. Відтоді 16 вересня – це день пам’яті людей, які стали символом української “свободи слова” та “демократії”, журналістів, які служили правді, народу України. Досі ми не знаємо нічого конкретного про обставини смерті багатьох із них. Найменше, чим ми можемо віддячити за їх боротьбу, –  згадати.

Свобода слова – основа демократичної держави. Що буде з кожним з нас, якщо чи не щороку гинуть, зникають журналісти, які “не догодили” владі чи олігархам? Наше завтра залежить від рішучості сьогодні!

ВОНИ не боялися, боялися ЇХ. Проблема лише у тому, що ЇХ було замало.

Не вигадуй приводу забути про цей день, приходь і запали свічку разом з нами!

Приходь на майдан Свободи о 19.30!

Запроси друзів на зустрічі в соцмережах:

https://www.facebook.com/events/282848815156894

http://vk.com/event42929680

 

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст