Від покращення до стабільності, а звідтам до добробуту?

Від покращення до стабільності, а звідтам до добробуту?

Щойно черговий оператор  «Київенерго» у відповідь на дзвінок про зникнення енергопостачання у нашому будинку в Шевченківському районі столиці повідомила: такі «веєрні» відключення житлових будинків від електроживлення запроваджуються згідно графіку на 2-3 години. З метою, холера, економії.

І те, що у мене в холодильнику стоїть молоко для дитинки, їх не гребе.

Це ж кому особисто потрібно подякувати за таке покращення?

Голові КМДА? Бібіпку? Власнику Київенерго? хАзарову? Особисто Ялинковичу?

Нехай у Межигір’ї собі все відключать і у Конча-Заспі.

Вони ж до нас скоро по довіру звертатимуться! Ну, щоб ми їм довірили і надалі впроваджувати «веєрні» відключення? Я так розумію, що ніж кияни будуть споживати електрику, вигідніше її експортувати і гроші залишити в офшорі. Це така країна виходить для обмеженого кола людей.

Треба зробити все для того аби це обмежене коло людей якнайшвидше опинилась у місцях обмеження волі, бо як почали електрику красти, то наступною буде вода з крану.

 

А ось як коментують це повідомлення користувачі на ФБ

 

дякувати богу, що ми у століці живемо, а то гарячої води руками б не мацали… хоча все ще можливою так само й з електрикою. в селах по 5-6 годин економлять, і не завжди вночі

 

у нас же ж перевиробництво електроенергії було (?) Щотижня по одному енергоблоку на АЕС виводили в резерв. А ота ГАЕС на Дністрі через яку знищили Побужжя, вона як? Ще потребує капіталовкладень, а вже потім буде стабільність?

питання в наступному: місцева влада обіцяла компенсувати обленерго різницю між тим, що платять кияни і собівартістю виробництва. оскільки борги не гасяться державою, а кравасіся тицяє на папєрєднікав, замість того, щоб виконувати свої обіцянки, ахмєтенерго відключає споживачів. А кого ж відключати ще? не голову КМДА , бо це вже замах на місцевий переворот

А кому це в минулому році списали боргів на 25 млрд грн, я забувсь?

так це дві великі різ(сід)ниці. Борги списали перед державою, а боржники борги держави не списали))) це ж

До речі, собівартістю якого виробництва? Ахметенерго що, виробляє електроенергію? Ага, щаз! А собівартість скрізь різна, між іншим. І мене їхні 400% накладних видатків не гребуть, як їх не гребе молоко у моєму холодильнику.

Така інформація разом із повідомленнями про падіння промвиробництва підтверджує моє враження, що “свято наближається”…

я в принципі не проти платити більший тариф, тільки щоб комунальні послуги надавалися у повному об’ємі, можливо ти теж, але чи готові це зробити усі кияни? на цьому й популює і сансанич, і пОпов і кравасіся й інші, допоки люди нза гречку голосуватимуть

ого. Я думав, вєєрні відключення міцно в минулому.

Я плачу копійка-в-копійку всі рахунки. Хто там що не доплачує – це не моє питання. Час припинити цю сов”єтську фігню з пільговими тарифами. Встановіть економічно обґрунтовані тарифи, пройдіть АМКУ та НКРЗ і виставляйте мені рахунки за реально спожите за цією ціною. Я лічильники встановив власним коштом і тепер хрін якийсь водоканал мені щось скаже або перерахує спожите всіма і на мене. Це як Обама: на медстрахування відкладали всі сам собі, а він тепер ділить на всіх. Соціалісти їбучі.

Пільги треба монетизувати і персоніфікувати. Не гроші роздавати аби їх проїли, а пристрої ставити, які будуть приймати електронні ваучери. Проблем же ж з мобілками ні у кого немає?

на експорт енергія до останнього часу йшла дешевше ніж на внутрішній  ринок – але тре перевірити існуючі тарифи, вони істотно попливли.
загалом в Україні є надлишок Електроенергії, вона продається за комерційною ціною, тому жодної економії від відрізання клієнтів бути не може.

В других городах Украины это было нормальной практикой. Теперь и до Киева докатилось.
Может быть власть нам дает “волшебный пендель” что бы разбудить нас?

з моменту, як Обленерго продали Ахметову, в Києві всі лампи горять як на виставці. їм потрібна не економія, а платоспроможний клієнт, а населення платить загалом нормально. Інша річ – що ніхто не інвестує в розвиток мереж, а тупо викачують до останнього те що збудовано за СРСР – кількість же споживачів, обладнання і споживана потужність зросла і мережі не витримують і падають. Я б шукав відповідь на загадку радше там.

Але це ж я написав не через те, що у мене світло зникло, а базуючись на інформації оператора Київенерго. Про аварії на енергомережах мені вже теж розповідали 2 тижні тому. Світла немає у нас і в сусідньому будинку, а Київенерго каже, що це аварія на високовольтній лінії! А в будинку напроти інша високовольтна лінія на їхній трансформатор приходить? Буда ж трансформаторна та сама!