Завтра, 19 вересня, о 10.00 судитимуть активістів “Відсічі” за злісну непокору міліції під час свавільного затримання їх за роздачу антирегіональних листівок

19 вересня, у середу, о 10.00 в Солом’янському районному суді м. Києва (вул. Полковника Шутова, 1) судитимуть активістів Громадянського руху “Відсіч” Катерину Чепуру, Мирона Гордійчука і Василя Титаренка, які були затримані 15 вересня під час здійснення свого законного права агітувати проти будь-якої партії та проти будь-якого кандидата в народні депутати України.

К. Чепура, М. Гордійчук і В. Титаренко разом з двома десятками інших активістів поширювали листівки із закликами не голосувати за Партію регіонів та її кандидата у виборчому окрузі № 222 Максима Луцького. На вулиці Борщагівській активістів блокувала велика кількість міліціонерів, які довго змінювали свої претензії, а потім, так і не визначившись. почали брутально затримувати людей. При цьому Катерині Чепурі просто розірвали наплічник. Вона також втратила взуття й мусила добиратися додому з відділку босоніж. А Василя Титаренка тягли по асфальту, нанісши йому тілесні ушкодження.

У відділку активістам погрожували, що протримають їх до понеділка, але після втручання журналістів, громадськості, народних депутатів склали протоколи про адміністративне правопорушення за злісну непокору міліції (ст. 185 Кодексу України про адміністративне правопорушення) й відпустили.

Громадянський рух “Відсіч” просить журналістів та всіх небайдужих прийти до суду для підтримки, адже максимальне покарання за порушення ст. 185 КУпАП становить 15 діб адмінарешту.

Відео затримання: