10 запитань Володимиру Макару від Юрія Бублика

Користуючись спортивною термінологією, кандидат у народні депутатти по 145 виборчому округу (Київський район м.Полтави, Полтавський та Котелевський райони), ставленик Партії регіонів Володимир Макар один раунд уже програв своєму опоненту Юрію Бублику: він просто не прийшов на теледебати на ОДТРК «Лтава» 21 жовтня, а в такому випадку перемога зараховується тому, хто з’явився.

Візуалізація відсутнього на теледебатах В.Макара

Вже як тільки не запрошував Бублик Макара подискутувати в телеефірі: і рекомендований лист надіслав, і через газету, і через радіо, і через свої агітаційні намети, і телефоном, але дарма. Вочевидь Макар боїться зустрічі віч-на-віч зі своїм найближчим суперником. По-друге, йому самому точно немає чого сказати своїм виборцям. А по-третє, лідер громадського об’єднання «Наш дім –Полтава», видно, розуміє, що виборчі справи його кепські, раз підключив «важку артилерію» – мера О.Мамая, котрий агітує виборців проголосувати за «корінного полтавця» Володимира Макара (з яких це пір уродженець Тернополя, котрий два роки як переїхав зі столиці до Полтави роздавати гречку, став корінним полтавцем?)

Та повернімося до теледебатів. Обласна телекомпанія запропонувала дуже цікавий формат: перший блок – запитання ведучого до учасників дебатів, другий блок – запитання суперників один до одного, й третій блок – звернення учасників до глядачів.

Нижче наведені запитання, які Юрій Бублик, єдиний кандидат від опозиції, хотів задати Володимиру Макару.

  1. Пане Макаре, у останній газеті «Перша полтавська» на цілу сторінку розписані ваші «досягнення». Хоча, як казав Енштейн, усе відносно: комусь і кобила – наречена. Ви ж юрист, і знаєте, що в розрізі виборчого законодавства цей перелік «добрих справ» – не що інше, як явка з повинною про злочин, який називається підкупом виборців. Тож коли підете здаватися у прокуратуру?
  2. Експерти підрахували, що ваше благодійництво потягнуло майже на три мільйони  доларів, суму, яку простій людині важко уявити. Пане Макаре, звідки такі величезні гроші у вашої громадської організації?
  3. Пане Макаре, останніми днями весь комунальний і приватний громадський транспорт у Полтаві заклеєний вашими із Залужним рекламними плакатами (що є грубим порушенням виборчого законодавства) з написом: «Жити добрими справами». Чи не чесніше було б дописати: «добрими справами… за чужий рахунок». Адже то не ваші три мільйони доларів. Бо у всі віки благодійністю вважалося те, коли людина сама допомагала. А ви приховуєте прізвища справжніх спонсорів, яким люди й повинні бути вдячні, що теж нечесно. Та кожний із 158 тисяч виборців нашого округу робив би добрі справи, якби у нього було три мільйони доларів!!!
  4. Пане Макаре, чому ваша благодійність чітко співпадає з територією виборчого округу, де ви балотуєтеся, і не поширюється на інші райони області, хоча тих, хто потребує допомоги там теж багато? Чи не тому, що таким чином ви хочете прикупити собі голосів, як це 10 років тому зробив Андрій Веревський?
  5. Наступне запитання. За скільки років ви плануєте «відбити» вкладені у виборчу кампанію три мільйони доларів і в скільки разів розраховуєте їх примножити за час перебування у Верховній Раді? Адже один з ваших патронів – нардеп-тушка Андрій Веревський, у 2002 році купивши виборців за макуху й олію, за 10 років перебування у парламенті зі звичайного бізнесмена став олігархом – сьомим в Україні за розміром багатства: його статки оцінюють у 2,2 мільярда доларів.
  6. Пане Макаре, чому ви приховуєте від виборців, що насправді ви – не самовисуванець, а висуванець влади та Партії регіонів, адже ваші політичні патрони — це члени Партії регіонів Олександр Мамай та Андрій Веревський — 46-й номер в списку Партії регіонів?
  7. Пане Макаре, чому ви, галичанин, уродженець Тернополя, приїхали балотуватися до нас на Полтавщину? Чи не тому, що там у вас немає ніяких шансів?
  8. Пане Макаре, під час передвиборчої кампанії Ви роздавали виборцям гречку. Щоправда, жителі Ковалівки приходили до мене у сільраду й висловлювали претензії, що крупа з жучками. А у Полтаві багато людей скаржилося на те, що гречка пріла. Чи не були б ви так люб’язні надалі вкладати у продуктові набори вкладиш з адресою, за якою б малоімущі могли звертатися безпосередньо до вас з претензіями щодо якості харчів? І чи не задешево ви купуєте пенсіонерів, адже два продуктові набори (100 грн.) за 5 років депутатства – це усього 5 копійок у день?
  9. Пане Макаре, навіщо ви вводите в оману виборців — розповсюджуєте брехливі соціологічні рейтинги, намальовані вилами по воді? Чи не для того, щоб маніпулювати, тобто, обманювати виборців і таким чином спонукати їх голосувати за вас? Адже є загальноприйняті правила оприлюднення результатів соціологічних досліджень: хто проводив, у які строки, на якій території, за якою методикою, кількість респондентів, допустима похибка. Мій виборчий штаб теж проводить опитування щодо рейтингів кандидатів по 145 виборчому округу, і вони прямо протилежні вашим. Але ж чому я не опускаюся до ведення негідної інформаційної війни, а ви це собі дозволяєте?
  10. Пане Макар, як ви думаєте, чому на тих рекламних проспектах, які ви без міри розвішуєте у ліфтах, автотранспорті і т.д. вам домальовують ріжки, бороди, ікла? Чи не тому, що за два останні роки ви так «дістали» простих людей, що вони хоч таким чином висловлюють вам свою, м’яко кажучи, нелюбов?