5 канал про втечу Журавського із зустрічі з вчителями

Автору законопроекту про наклеп громадські активісти житомирщини влаштували “Помсту за розкол країни”. Так вони назвали акцію протесту проти ув`язнення за необережне слово. Під час виступу Віталія Журавського на влаштованому ним святі до дня вчителя – активісти роздавали присутнім освітянам листівки із закликом не голосувати за кандидата в народні депутати Віталія Журавського.

Намагались вручити цю листівку і самому регіоналу, але нардеп поспішно залишив організований ним захід. Начальник коростишівського управління освіти намагався силою виштофхати активістів із приміщення разом із журналістами. Організатори запевняють, – такі акції проводитимуть і надалі.

Павло Поздняков, начальник коростишівського відділу освіти: “Зал і працівники освіти створили собі свято і не потрібно його псувати. Я вам дякую”.

Олександра Кравченко, активіст громадського руху “Відсіч”: “Ця людина голосувала за мовний закон. І ця людина намагалася ввести закон про наклеп, який фактично позбавить журналістів і громадських активістів можливості говорити про чиновників правду. Ми дуже проти цього, тому ми хочемо, щоб його окрузі знали правду”.

5 канал