Акція-підсумок «Все, що нас стосується – вирішується нами!» (ВІДЕО)

Відбулася акція-підсумок кампанії «Все, що нас стосується – вирішується нами!», що тривала у Львові протягом двох тижнів та мала на меті закликати студентство до активної громадянської позиції, а також долучатись до кампанії «Помста за розкол країни». Попередні невеличкі акції відбувались під стінами навчальних закладів та гуртожитків ВНЗ.

Зокрема, на площі відбулися виступи молодіжних музичних гуртів. Всім присутнім запропонували акомпанувати музикантам за допомогою барабанів та пляшок з камінцями – таким чином утворився вуличний протестний оркестр, в якому поміж музикою лунали гасла: «Все, що нас стосується, вирішується нами!», «Нас дістали – ми повстали!», «Недолугій владі, свавільним чиновникам – час дати відсіч!» та інші.

«Вважаю, що потрібно долучатись до ініціатив, спрямованих на активацію української молоді. Серед активістів руху відчувається стрімкий потік дієвого патріотизму, який так потрібен молодим людям України», – прокоментував свою участь барабанщик Керім Кірілов з Києва.

Родзинкою акції була гра, яка демонструвала суть громадської діяльності. Візуального образу свавільного чиновника можна було позбутись, прокотивши доріжкою «Громадська діяльність» м’яч так, щоб він влучив у мішень. Внаслідок кількаразового такого влучання свавільний чиновних поступово зникав, а на його місці з’являлись фото з акції, які принесли позитивний результат: Податковий майдан, студентські акції проти платних послуг у ВНЗ та проти закону про вищу освіту у варіанті Табачника, протести проти закону про мирні зібрання 2450, а також акції з актуальної кампанії «Помста за розкол країни». Таким чином активісти показали, що системна громадська діяльність неодмінно приносить позитивний результат для країни і нейтралізує шкідливі ініціативи влади.

Зацікавленим студентам пропонували на місці заповнити анкети активіста і самим вибрати діяльність, до якої хотіли б долучитись: аналітична робота, інформаційні поїздки в інші міста, поширення інформації в Інтернеті або ж варіант – «робити все, що потрібно».

«Багатьом здається, що невелика кількість людей на таких акціях є свідченням пасивності молоді. Наші останні студентські акції засвідчили, що це радше прояв їх більшої вимогливості: ми вже не бачимо сенсу просто виходити на вулиці з деклараціями. Зараз настав час системної діяльності, з конкретними завданнями і чіткими орієнтирами – ця влада провадить антинародну і антиукраїнську політику. Отже, якщо ми не можемо її зараз змінити, треба принаймні намагатися її знешкодити», – заявила активістка «Відсічі» Марія Кісіль.

Також у русі «Відсіч» наголосили, що ця акція не має стосунку до жодної з політичних сил і не має на меті підтримку будь-якої з них. Проте головним завданням на сьогодні є завадити проходженню представників правлячої партії та її союзників у майбутню Верховну Раду. Серія акцій «Все, що нас стосується – вирішується нами!» є складовою кампанії «Помста за розкол країни».

Джерело і ФОТО на сайті “Вставай і дій!”

Метою кампанії “Помста за розкол країни” є відсторонення від влади тих, хто замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагається розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Приєднатися до кампанії можна, заповнивши анкету

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)

Яндекс-гроші: 410011485041060