Група «Першого грудня» до ЦВК та членів комісій: не виправдовуйте себе думкою, що від вас нічого не залежить

Ви — причетні, бо обрали відповідальність, — пояснюють відомі інтелектуали, — і закликають не піддаватися на тиск.

Учасники ініціативної групи «Першого грудня» В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський звернулися до учасників виборів, насамперед до працівників ЦВК та виборчих комісій.

«Закликаємо учасників виборів, а понад усе працівників Центральної виборчої комісії та кожної виборчої дільниці: не ставайте співучасниками зла. Не виправдовуйте себе думкою, що від вас нічого не залежить», — йдеться у зверненні.

«Ви не є заручниками ситуації. Ви не є гвинтиками системи. Кожен антилюдський задум ставав можливим для здійснення завдяки слабкодухій думці мимовільних виконавців про їхню нібито непричетність. Ви — причетні, бо обрали відповідальність. Від вас залежить чесність у підрахунку голосів — вибору людей, а отже, наша спільна доля. Не втратьте гідність, вона занадто важлива для нас усіх. Не зігніться під злом!», — закликають відомі суспільні діячі.

«Маємо на увазі, що у розпорядженні суспільства немає танків, немає кулеметів, але у них, у цих простих людей, є можливість вчинити громадський опір, і така можливість, зокрема, реалізовується і тоді, коли виходять на площу і просто стоять. Є можливість організувати духовний опір владі, і це дуже ефективний засіб», — додає Мирослав Попович у своєму відеозверненні.

 

Контакти:
contact@1-12.org.ua
тел.: +380 63 628-68-69