Курці: «Лякливі» зображення на пачках цигарок – ознака відсталості країни

Українські курці спокійно ставляться до запровадження «лякливих» зображень на пачках цигарок, проте вказують на те, що така практика притаманна, в переважній більшості, відсталим країнам. Про це йдеться в заяві Громадської Ініціативи «Права курців».

«Цивілізовані країни вже почали відмовлятися від таких пачок. Нещодавно вашингтонський суд  постановив, що уряд США повинен відмовитися від вимог розміщувати такі зображень. Основна аргументація – відсутність жодних доказів того, що це якимось чином впливає на зменшення кількості курців», – заявив лідер Громадської Ініціативи «Права курців» Юрій Палійчук.

«Зараз «страшні» пачки використовують переважно у відсталих країнах: у Казахстані, Киргизії, Єгипті, Таїланді, Уругваї . Тому антитабачні активісти в чергове нав’язали суспільству дикунські норми під соусом «європейської практики». Бо на пачках цигарок в розвинених країнах Європи друкують лише попереджувальні написи», – стверджує Палійчук.

«Тому, як і у випадку з тотальною забороною паління, не зрозуміло чого хочуть добитися антитабачні активісти і держава, яке йде у них на повідку. Користь від таких картинок сумнівна – світовий  досвід показує, що вони не мають нічого спільного з боротьбою за здоровий спосіб життя», – наголошує лідер Громадської Ініціативи «Права курців».