Місія спостереження Світового Конґресу Українців повторно направляє спостерігачів для моніторингу підрахунку голосів в ОВК

Київ, Україна – Місія Світового Конґресу Українців (СКУ) як і раніше стурбована звітами про порушення та фальсифікації, що надходять від короткострокових спостерігачів, і закликає український Уряд дотримуватися демократичних стандартів та виборчого законодавства.
На момент публікації даного релізу короткострокові спостерігачі СКУ залишаються в численних ОВК та продовжують надавати чергові звіти.
Після засвідчення численних порушень виборчого законодавства під час підрахунку голосів, 29 жовтня Місія спостереження Світового Конґресу Українців закликала своїх міжнародних спостерігачів продовжити спостереження процесу парламентських виборів і повернутися до тих ОВК, де продовжується підрахунок голосів.
Системний навмисний повільний підрахунок голосів окружними виборчими комісіями за протоколами, наданими ДВК, може призвести до ймовірних фальсифікацій та вплинути на волевиявлення українських виборців.
Місія СКУ повторно направляє своїх короткострокових спостерігачів до окружних виборчих комісій у Києві , Київській, Черкаській та Вінницькій областях.