НМПУ: Борис Колесников має відповісти за свої слова і за дії підлеглих

Незалежна медіа-профспілка вважає, що міністр інфраструктури Борис Колесников має  припинити   протиправні дії працівників підлеглої йому галузі, які перешкоджають роботі журналістів і поширенню критично налаштованого до влади видання. НМПУ також констатує, що після встановлення цензури в ключових засобах масової інформації влада перейшла до дріб’язкового тиску і перешкоджання поширенню неугодних ЗМІ.

26 вересня працівники Центрального залізничного вокзалу у Києві фізично перешкоджали відеозйомці журналіста LB.ua Максима Левіна. Журналіст фіксував відмову працівника вокзалу надавати книгу скарг та представлятися. Адміністратор вокзалу,  обличчя якої  зафіксовано на відео,  намагалася вирвати фотоапарат з рук Макса Левіна зі словами «я зараз розіб’ю твою камеру». Працівники міліції відмовилися з’ясувати особу жінки яка забороняла відеозйомку та намагалася пошкодити фототехніку.

Фоторепортер  LB.ua у лінійному відділку міліції ст.Київ-Пасажирський склав заяву на неправомірні дії працівників вокзалу Київ-Пасажирський. Але реакції поки що ніякої.

27 вересня журнал «Український тиждень»  повідомив, що йому відмовили у можливості розповсюдження видання  в аеропорту «Бориспіль». Керівництво ДП МА «Бориспіль». аеропорту діє через  рекламну агенціяю АТ Медіа, яка надіслала листа, де причиною зникнення журналу з поліграфічних стійок названо «розміщення в журналі матеріалів проти нинішнього уряду».Ми також хочемо зауважити, що дії працівників ДП МА «Бориспіль» є антиконстутиційними — це яскравий приклад цензури.
Згідно ст.34 Конституції України «Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір». Згідно ст.15 Конституції України “Цензура заборонена”.

Медіа-профспілка нагадує пану Колесникову його власні слова про дозвіл на вільну фото- та відеозйомку на територіях вокзалів та аеропортів: http://delo.ua/business/na-vokzalah-i-aeroportah-razre-159849/

Медіа-профспілка вважає, що міністр має оприлюднити свою позицію  з вищенаведених фактів. А також назвати імена людей, які забороняли зйомку та вилучали журнали з поліграфічних стійок, а також покарати правопорушників.

Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua
38-050-310-44-41

1 Comment

  1. хто це писав? виправте помилки і поставте розділові знаки – це ж офіційний лист!

Comments are closed.