Опозиція оголосила попередні результати паралельного підрахунку голосів

Обєднана опозиція опрацювала 67,8% протоколів. За попередніми даними, Партія регіонів отримує 29,75% голосів, ВО «Батьківщина» – 25, 17%, партія «Удар» – 12,95%. ВО «Свобода» – 11,18%, КПУ – 11,12%.

 

Про це повідомив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час спільної із керівником Центрального штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександром Турчиновим прес-конференції в штабі Об’єднаної опозиції на Софійській площі.

 

Він підкреслив, що важливий підрахунок не тільки пропорційної системи, але і підрахунок результатів у мажоритарних округах. «У нас є попередні дані, але їх потрібно перевіряти, тому що мова іде про кожний окремо взятий округ. Зараз наші комісії працюють над тим, щоб зберегти результат, щоб результати в протоколах відповідали кількості голосів, відданих українцями за кожного мажоритарника», – наголосив Арсеній Яценюк.

 

Керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» підкреслив, що ці дані попереднього підрахунку голосів є прогнозом на загальний результат підрахунку голосів. «Уже починаючи з 30-40% математична формула дає можливість отримувати результат до десятих відсотка. І уже протягом години результат фактично не змінюється», – додав він.