Печерський суд іменем України продовжує не визнавати честі та гідності українців

17 жовтня відбулося вирішальне засідання суду в черговій (другій за рахунком) справі за позовами громадян України проти нардепа Вадима Колесніченка.
Йдеться знову про висловлювання нардепа В.Колесніченка в телеефірі, де він стверджував, що “львовско-галицкие диалекты засорили сегодня средства массовой информации”, назвавши такі діалекти, а фактично загалом українську мову “отрыжкой той части Украины, которая когда-то постоянно была под чьим-то гнётом”.
Цього разу позов подавав черкащанин Олег Собченко.

Як і в першому випадку, суд іменем України відмовив позивачеві задовільнити його вимоги про захист честі та гідності. Мотиваційної частини ухвали суду ще не видано. Як нам відомо, тернополянці Галині Пантюхіній за аналогічним позовом підставою відмови було названо те, що нардеп Колесніченко не образив її персонально.
Прикметно, що за час між першим та другим засіданнями суду ЗМІ суідньої Польщі повідомили про те, що польська прокуратура порушила кримінальну справу проти двох громадян Польщі, відомих радіоведучих, котрі в ефірі радіо «Eska Rock» дозволили собі непристойні жарти про українок. Про українок загалом, а не про одну з українок персонально. Саму радіостанцію за цей інцидент оштрафовано на чималу суму, програму закрито, радіоведучі вже примушені вибачитися за скоєне, а за статтею 257 Кримінального кодексу щодо публічної зневаги людей з огляду на національну, етнічну, расову чи релігійну приналежність їм загрожує до трьох років ув’язнення.
Так відрізняється ставлення до людської гідності в країні, де дбають про громадянський мир та міжнаціональну злагоду, і в Україні, де руками народних депутатів України фактично провадиться офіційно не оголошена міжнаціональна війна сусідньої держави проти корінного населення України.

Далі на фото: Сторона позивача викладає аргументи судові; Рішення суду.