“Помста за розкол країни” знову навідалася до Віталія Журавського, якому журналісти та громадськість, здається, вже все пробачили

Активісти Громадянського руху “Відсіч” і волонтери знову навідалися до виборчого округу №66, аби закликати місцевих мешканців не голосувати за автора “законопроекту про наклеп” Віталія Журавського і Партію регіонів, яка знову висуває його в народні депутати.

В райцентрі Коростишеві вони поширили кілька тисяч листівок відповідного змісту. Оскільки цього дня в Коростишеві йшов сильний дощ, листівки майже не розклеювалися, а поширювалися по крамницях, ринках, поштових скриньках і квартирах та хатах.

Ця поїздка була анонсована на акції протесту під час засідання Погоджувальної ради парламенту 1 жовтня, і бажаючих поїхати помститися Журавському та Партії регіонів за наступ на свободу слова збирали саме там. Однак прикро, що після того, як “законопроект про наклеп” був знятий з розгляду, всі, хто висловив бажання їхати до округу Журавського, відмовились від поїздки, мотивучи це тим, що питання вже не актуальне. В результаті туди поїхали лише активісти “Відсічі” та волонтери кампанії “Помста за розкол країни”.

Активіст “Відсічі” Дмитро Карпій так прокоментував цю ситуацію:

Мені дуже дивно спостерігати таку недалекоглядність тих, хто називає себе представниками громадянського суспільства, а особливо – журналістів. Адже сам факт того, що Журавський і Партія регіонів намагалися проштовхнути цей законопроект, свідчить про справжнє ставлення цих політиків до свободи слова. Тим більше, що регіонали навіть не приховують свого прагнення повернутись до “наклепу2 після виборів. З такою інфантильною реакцією суспільства в нас невдовзі не буде ніяких свобод. Бо політики знатимуть, що їм за прийняті ними закони нічого не буде. Достатньо просто прийняти їх не під час виборів, а там – забудеться. А якби ті, кого не влаштовує той чи інший закон, розгорнули широку кампанію проти винуватців, переконавши широкі маси виборців не голосувати за такі політичні сили та їх представників, наші політики поводились би набагато краще. Отже, маємо підтвердження приказки “Кожен народ має таку владу, на яку заслуговує”.

Можливо, скепсис активіста можна пояснити тим, що він потрапив під зливу, яка залила його наплічник і зіпсувала відеокамеру, куплену активістами вскладчину за 2500 грн., але не можна не визнати наявність рації в його словах.

Метою кампанії “Помста за розкол країни” є відсторонення від влади тих, хто замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагається розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Приєднатися до кампанії можна, заповнивши анкету

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)

Яндекс-гроші: 410011485041060