Результати екзит-полів свідчать, що народ підтримує опозицію, а не владу – Арсеній Яценюк

Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час спільної із керівником Центрального штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександром Турчиновим прес-конференції в штабі Об’єднаної опозиції на Софійській площі.

Арсеній Яценюк наголосив, що день виборів завершився, проте не завершено виборчий процес. «Виборчий процес буде завершено тоді, коли на табло Центральної виборчої комісії буде підведено підсумки голосування як за пропорційною, так і за мажоритарною складовою».

«Однак після оприлюднення результатів екзит-полу абсолютно зрозуміло, що народ України підтримує опозицію, а не владу», – наголосив він.

На переконання Арсенія Яценюка, дуже важливим є те, щоб після закриття виборчих дільниць не було зловживань та фальшувань. «І найважливіше завдання – це не тільки пропорційна система, але і підрахунки голосів в кожному окремо взятому мажоритарному округу».

«Ми сподіваємось на те, що ніч виборів буде відповідати сподіванням українців. У тому випадку, якщо будуть фальшування, якщо будуть зловживання, ми будемо жорстко реагувати, як ми це робили протягом дня виборів», – підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Формування наступного парламенту залежатиме від того, як будуть підраховані голоси як по пропорційній, так і по мажоритарній складовій», – наголосив Арсеній Яценюк

Він наголосив, що Об’єднана опозиція бореться за кожен округ. «У нас є дані, що навіть на Східній Україні опозиція перемагає окремі округи, тому ми зараз будемо боротись за підрахунок голосів, за чесність, за прозорість і за достовірність підрахунку голосів в кожному окремо взятому окрузі».