Сьогодні в Києві був затриманий Дмитро Резниченко (онов)

Сьогодні був затриманий журналіст Дмитро Резниченко. Про це телефоном повідомив інформаційне агентство “Поряд з вами” один з його знайомих. Зараз, він знаходиться в Шевченківському райвідділі на Герцена, 9.

Біля райвідділку збирається пікет на його підтримку.

Дмитру інкримінують участь в акціях протесту – так званому “Мовному майдані”.

————

Повідомлення прокуратури 

Повідомлення для ЗМІ
3 жовтня 2012 року

Затримано учасника подій біля Українського Дому

Сьогодні правоохоронці затримали одного із учасників подій 4 липня біля «Українського Дому», котрий обвинувачується у заподіянні працівникам міліції тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними своїх службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).
Обставини справи:
4 липня біля «Українського дому» чоловік застосував до міліціонерів балончик з хімічною речовиною, від попадання якої в обличчя двоє потерпілих отримали пошкодження очей та інтоксикаційний синдром.
25 липня 2012 року обвинуваченого було оголошено в розшук та цього ж дня Голосіївським районним судом м. Києва надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для обрання міри запобіжного заходу.
Як ми повідомляли, прокуратура міста Києва порушила 4 кримінальні справи за фактами подій, які сталися 4 липня біля «Українського Дому».
Кримінальні справи порушено за результатами розгляду заяв, які надійшли від правоохоронців, щодо чинення опору співробітникам міліції та нанесення їм тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації
прокуратури міста Києва

1 Comment

Comments are closed.