Сьогодні в Києві відкривається традиційний фестиваль “Нове німецьке кіно”

В четвер 11 жовтня компанія Артхаус Трафік представить одразу два проекти: відкриття XVIII фестивалю “Нове німецьке кіно” і початок прокату короткометржаної колекції «FUTURE SHORTS: ОСІНЬ – 2012»

Фестиваль “Нове німецьке кіно” – це щорічна порція найкращих фільмів німецького виробництва і якості, створених за рік, представлений культурним центром Goethe Institut. Цього року глядачі 7 українських міст – Києва, Донецька, Одеси, Харкова, Львова, Дніпропетровська та Чернівців – зможуть ознайомитись з 5 фільмами, які отримали нагороди на  фестивалях та отримали визнання європейського глядача.  Фільми будуть демонструватись мовою оригіналу з українськими субтитрами.

В Києві фестиваль відкриє фільм “Барбара” – драма режисера Крістіана Петцольда. Ця стрічка отримала Срібного ведмедя Берлінського міжнародного кінофестивалю за кращу режисуру.

Крім того, будуть продемонстровані естетська історія про життя богемної молоді ФРН в 1960-х “Якщо не ми, то хто”,  закулісна драма “Невидима”, лауреат нагороди “Особливий погляд” Каннського  МКФ і 4-х Золотих нагород Німецької кіноакадемії “Зупинка на перегоні”  та епічна сімейна мелодрама “Що залишається”.

В осінній короткометражній колекції від Future Shorts зібрані всі актуальні образи і настрої міжсезоння. Співзвучний погоді перехідний стан у відносинах – в єгипетській замальовці “Розмова за кавою, Каїр”, яка отримала спеціальну згадку жюрі на кінофестивалі в Трайбеку (Нью-Йорк, США). Землисті кольори лондонських околиць у “Ритуалі”, що був номінований Британською кіноакадемією (BAFTA) в Шотландії. Затишна казкова подорож слідом за “Чорною повітряною кулею” – лауреатом нагороди Short Filmmaking Award кінофестивалю у Санденсі. На честь улюбленого сезону весела і повчальна “Коротка історія Джона Балдессарі”, яку розповість легендарний Том Уейтс. Трохи драми у німецькому фільмі “На лінії”, що завоював номінацію на Оскар і більше 50 міжнародних нагород. Крім того, Артхаус Трафік розвиває ідею Future Shorts як інтерактивної платформи для кіноматографістів-початківців і допомагає короткометражному кіно знайти шлях до більшої глядацької аудиторії – в українському прокаті до програми Future Shorts приєднається вітчизняний анімаційний фільм “Відправлення” від режисерів Максима Ксьонди та Дмитра Лісенбрата.

Джерело: Артхаус Трафік