ЦВК до залякування виборців готова! А до прозорого підрахунку голосів ні.

23 вересня 2012 року “Майдан розповсюдив Звернення “За чесні вибори, за прозорий підрахунок голосів!”

Звернення завершувалось словами: “Ще є час, аби визнати помилки і провести вибори чесно та прозоро!

Сьогодні, ознайомившись із відповіддю від ЦВК на Звернення, я констатую: майже 1 мільярд державних коштів буде витрачений на окозамилювання та залякування виборців. І жодна копійка з того мільярду не слугуватиме проведенню чесних, прозорих, вільних та демократичних виборів!

Ось ця відповідь ЦВК:

Як бачимо, ЦВК не знайшла нічого ліпшого, як повторити сакраментальне оголошення, яке можна побачити в усіх супермаркетах: “У приміщенні ведеться відеоспостереження”. Як добре відомо, такі оголошення покликані зупинити злодюжок-аматорів від вчинення дрібних крадіжок. Як добре відомо, злодіїв професіоналів подібні оголошення не зупиняють. Як добре відомо, на людей “совєтской закваскі” такі оголошення діють однозначно: за нами слідкують, треба робити так, як сказало начальство!

Додам до цього, що 02 жовтня 2012 року Верховна Рада України ухвалила зміни та доповнення до Закону України “Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року”. Згідно із ними, навіть відеотрансляція в мережі Інтернет перебігу голосування на виборчих дільницях буде відбуватись в режимі реального часу лише за умови наявності технічних можливостей. Хоча відеозапис буде здійснюватись.

Тими ж змінами та доповненнями ЦВК була наділена повноваженнями надавати, або не надавати відеозаписи процесу підрахунку голосів “у встановленому нею порядку за запитом політичних партій – суб’єктів виборчого процесу та кандидатів у народні депутати України”.

02 жовтня 2012 року Верховна Рада України ретельно видалила з тексту Закону України “Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року” будь які згадки про громадськість та прозорість, звівши витрачання 1 мільярду державних коштів лишень і виключно для створення психологічного тиску на виборців та збирання (про всяк випадок) компромату на членів ДВК.

ЦВК, принаймні, звитяжно відрапортувала, що “взяла під козирок”.

З огляду на наведене вище, я певен, що ніяких вільних та прозорих виборів 28 жовтня 2012 року не буде. Влада повністю готова до фальсифікації результатів виборів, а для підстраховки,– залякує тих виборців, які не читають законів та бояться, як за совєтів, власної тіні.

Громадяни України, що розуміють небезпеку реалізації владного сценарію проведення виборів, ще можуть, принаймні, зберегти своє сумління чистим, записавшись до Народної ЦВК.

3 Comments

  1. Остогидло базіканна про ймовірність чесних виборів. Невже не зрозуміло, що чесні вибори дадуть ПР до 10% голосів.

  2. Да, это действительно как-то странно… Почему только партии и кандидаты могут затребовать видеозапись процесса подсчета голосов? Я считаю, что это неправильно. Такая возможность должна быть у любого желающего.

Comments are closed.