У Полтаві суд заборонив Об’єднаній опозиції проведення мирного зібрання біля ОДА та театру ім. Гоголя

Полтавський окружний адміністративний суд напередодні дня виборів виніс 2 постанови, згідно із якими обмежив право на мирне зібрання та заборонив ВО «Батьківщині» проведення заходів 28 та 29 жовтня за адресою Жовтнева,45(площа біля Полтавської облдержадміністрації) та Жовтнева,23 (площа навпроти театру ім. Гоголя).

У Полтавському обласному штабі Об’єднаної опозиції у день голосування на одному із цих двох майданчиків планували провести прямі супутникові включення із прес-конференцій лідерів ВО «Батьківщина», про що було завчасно поінформовано міську владу, як того вимагає законодавство України.

   Проте, Полтавський міськвиконком звернувся із позовною заявою до Полтавського окружного адмінсуду та вимогою заборонити проведення заходів.

Суд виніс 2 постанови, якими обмежив для представників опозиції право на мирні зібрання, мотивуючи свої рішення тим, що ГУМСВ України в Полтавській області не в змозі забезпечити охорону громадського правопорядку. Цікаво, що в ході засідання стало відомо, що Партія Регіонів також нібито планувала в цей день провести власні заходи на площі біля театру та обласної державної адміністрації. Їхнє право на мирне зібрання окру жний адмінсуд своїми постановами не обмежив.

В Полтавському обласному штабі Об’єднаної опозиції таке рішення називають грубим порушенням Конституції України та Європейської конвенції з прав людини. Представники ВО «Батьківщина» оскаржили рішення в Харківському апеляційному адміністративному суді.

Водночас, до міськвиконкому було подано заявку на проведення супутникової трансляції за новою адресою – по вулиці Жовтнева 28/13.