У столичному аграрному університеті близько 500-т студентів позбавили права голосу

У Києві на дільниці №800056 гуртожитку Національного аграрного університету в списках виборців не значиться жоден студент 1 та 5 курсів цього навчального закладу. Всього до 500-т осіб. Про це УНН повідомили у прес-службі партії “Батьківщина”.

За інформацією Київського виборчого штабу ОО “Батьківщина”, факт відсутності у виборчих списках студентів гуртожитку №4 (вул. Бурмістенка, 4) зафіксовано після декількох спроб студентів отримати бюлетені. Прийшовши на дільницю за місцем прописки, студенти не знайшли свої дані у списках виборців.

Спостерігачі від ОО “Батьківщина” на цій дільниці повідомили, що жоден студент з гуртожитка №4 не проголосував. У гуртожитку проживає до 500-т студентів.

Відповідно до закону  “Про вибори народних депутатів”, зміни до уточненого списку виборців можна внести в день голосування на основі рішення суду, якщо у наявних на дільничих виборчих дільницях даних є помилки, неточності та технічні описки. Якщо у день виборів дані ромадянина не внесені до уточненого списку виборців, він не може здійснити своє виборче право.

Джерело:  УНН

1 Comment

  1. Аграрний університет давно перейменовано на Національний університет біоресурсів та природокористування України.
    Своє прізвище у списках треба перевіряти.

Comments are closed.