У вінницькому окрузі №11 окружна виборча комісія раптом змінила голову ОВК.

Про це повідомив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Павловський.

За його словами, сьогодні до окружної виборчої комісії з ЦВК надійшла телефонограма з вимогою ввести дані по протоколам з результатами голосування, згідно який перемагає кандидат від «Батьківщини», дитячий лікар Наталія Солейко.

«Голова ОВК на виконання доручення Центрвиборчкому дав дозвіл оператору вводити ці дані», – сказав Павловський.

За його словами, одразу після цього окружна виборча комісія зняла голову, призначеного по квоті «Батьківщини», для того, щоб зупинити введення даних.

«Це відбулося з явним порушенням закону, оскільки в законі чітко написано, що голову ОВК може призначати і знімати тільки Центральна виборча комісія», – підкреслив народний депутат.

«Зараз члени окружної виборчої комісії почали щось самовільно перераховувати», – сказав він.

«Тут купа братків з посвідченнями журналістів. У мене є підозра, що це саме ці люди вчора вночі пошкодили ящики з бюлетенями», – додав Андрій Павловський.

За словами народного депутата, на цьому виборчому окрузі хочуть застосувати схему фальсифікацій, яка була використана на окрузі №14.

«Там кандидат від «Батьківщини» Мельничук мав перевагу над провладним кандидатом у 3,000 голосів. Після цього були пошкоджені ящики, у яких зберігалися бюлетені, і на підставі цього оголосили перерахунок. Коли стали перераховувати, виявилося, що були знищені 3000 бюлетенів за опозиційного кандидата», – сказав Павловський.

«Це відбувається на очах спостерігачів, журналістів. Повний беспредел», – додав він.