Як на Одещині приготувались до “чесних, прозорих, вільних та демократичних виборів”…

З Фрунзівки Одеської області, округ № 139, надійшло повідомлення,що голова районної адміністрації усно дає вказівки роз’яснювати виборцям, що підвозити до пунктів голосування будуть лише тих, хто голосує за провладну партію. Адже автобуси , які здійснюватимуть підвіз мешканців до дільниць, надаються   партією регіонів. Інші хай йдуть пішки.
Також з  районної  лікарні видані численні  довідки про хворобу – для голосування на дому. В невеликому селі Затишшя на 2-х дільницях зареєстровано по 68 таких осіб, ще на одній дільниці № 510911 – 28 голосуючих на дому.
У Великомихайлівці Одеської області на дільницю №510336 завезли кабінки, в середині яких були наклеєні попередження з написом “Увага: Відео -спостереження!”.
У Фонтанці декілька днів тому голова Комінтернівської райради проводив навчання для членів комісій від регіонів. Головним наставленням було “не особливо звертати увагу на прописку, якщо в паспорті або на запрошенні стоїть певний умовний знак. Так само на сторінці паспорта з печаткою про реєстрацію  може стояти номер, за яким у списку чиститься фіктивний знаходиться  виборець.  Ще одна з настанов: якщо знаєш, що людина не за ПР – псуй йому бюлетень  не підписуй! Якщо бабуся просить поставити галочку у графі  не ПР…ставь у ПР! Якщо хтось робить зауваження, у тому числі голова комісії, – проголосувати і вигнати з дільниці. Навчання проходило у палаці культури села Фонтанка Комінтернівського району. В кінці всі, як сектанти, кричали – “Ми побєдім!”
Також спостерігачам варто  при підрахунку голосів уважно стежити за руками  членів комісій, особливо- за жінками,  в кого нарощені штучні нігті. Як не несподівано це звучить, але на тому ж інструктажі, свідчать,  роздавали спеціальні пишучі пластинки, які рекомендували жінкам вкладати під нігті і ставити зайві мітки – псувати бюлетені опозиціонерів.
З пошти “Майдану”