З життя спецдільниць.

Спостерігаю на дільниці в одній з Харківських лікарень. Знов пересвідчуюсь – спецдільниці прірва, у яку зливаються голоси опозиції.

У 2010 р. були зафіксовані факти перебування виборців одночасно у двох списках – у лікарні та за місцем проживання.

Під час цьогорічної виборчої кампанії, завдяки увазі громадськості до цього порушення, реєстр в останні дні по виключав виборців з другого списку.

Я особисто перевіряю це, працюю із списками хворих, обдзвонюю опозиційних спостерігачів на дільницях.

Але, що можна зробити, якщо механізм фальсифікації закладений у Законі про вибори?

В останній версії закону передбачено, що на спецдільницях виборці отримують і партійний бюлетень і мажоритарний.

Кілька попередніх кампаній діяла норма згідно якої виборці, наприклад, з районів області не отримували бюлетені з міськими кандидатами, а з інших округів у місті не голосували за «чужу райраду» , або у 2010 р. за «чужого мажоритарника».

Зараз хворий який прописаний у селі, але лікується у Харкові отримує 2 бюлетні. Звісно, людина вперше чує хто балотується у Харкові, і їй неможливо зробити усвідомлений вибір. І простір для фальсифікацій.

Головний лікар обласної студентської лікарні Марина Бакуменко – довірена особа кандидата від ПР Бережної http://www.city.kharkov.ua/uk/news/u-harkovi-nagorodili-naykrashchih-golovnih-likariv-roku-15341.html. Допомагає «пілотці» чим може. Співробітники лікарні і псевдо хворі з різних районів міста та області госпіталізовані до стаціонару. Тепер всі вони голосують в лікарні, за ПР та «пілотку».

Джерело