21 листопада «День» назве ім’я четвертого лауреата премії імені Джеймса Мейса

Премія імені Джеймса Мейса, заснована Ларисою Івшиною, вручається вже четвертий рік поспіль за громадянську позицію, виявлену автором у публіцистичних роботах. У попередні роки її лауреатами стали відомі публіцисти Ігор Лосєв, Ігор Сюндюков та Сергій Грабовський. Ім’я цьогорічного лауреата буде оголошено 21 листопада о 16.00 під час урочистого засідання громадської ради конкурсу в приміщенні редакції газети «День».

«Наповнення громадянської позиції має дуже велике значення: важливим є інтелектуальний рівень, який був би конкурентним у світі, людяність, професійність. Це ті риси, які були властиві Джеймсу і до яких, на жаль, не всі можуть дотягнутися. Якби досвід інтелектуальної співпраці був поширений у суспільстві, ми мали б уже іншу країну. Але часом ми справді бачимо здорові паростки там, де раніше навіть не сподівалися їх побачити», – говорить головний редактор «Дня» Лариса Івшина.

До участі в заході запрошені голова громадської ради конкурсу, Надзвичайний і Повноважний Посол України, письменник Юрій Щербак, голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко, доктор історичних наук, професор, завідувач відділу історії України 20-30-х рр. ХХ століття Інституту історії України НАН України Станіслав Кульчицький, письменниця, удова Джеймса Мейса Наталія Дзюбенко-Мейс, лауреати попередніх премій.

За додатковою інформацією звертайтеся до редакції газети «День»

(044)303-96-25

(044)303-96-21