Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко зустрічаються з головою ЦВК

Опозиція висуває до ЦВК чіткий перелік вимог. Наразі голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок і голова партії «Удар» Віталій Кличко зустрічаються з головою ЦВК Володимиром Шаповалом.

Напередодні Арсеній Яценюк повідомив журналістам під ЦВК, що Об’єднана опозиція «Батьківщина», ВО «Свобода» та партія «Удар» провели політичні консультації і йдуть до Центральної виборчої комісії з чітким переліком вимог: «Ми вимагаємо встановити результати голосування і визнати перемогу за опозиційними кандидатами на тих округах, де їхня перемога підтверджена оригіналами протоколів ДВК», – наголосив він.

За словами голови Ради Об’єднаної опозиції, в тому разі, якщо в певних одномандатних округах протоколи відсутні і результат голосування встановити неможливо, опозиція вимагає по відповідним одномандатних округах повторних виборів.

«Ми вимагаємо від президента Януковича і генерального прокурора України негайно порушити кримінальні справи за фактами фальшувань виборчого процесу», – додав Арсеній Яценюк.

Він також повідомив, що за даними Об’єднаної опозиції, людей, які їдуть до Києва, щоб приєднатися до захисту результатів виборів, «зупиняє міліція, переписує номери, не дає можливості доїхати до Києва».

«Ми звертаємося до всіх – не бійтеся. Приїжджайте до Києва. Ми будемо боротися за нашу спільну перемогу», – підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції.

Арсеній Яценюк повідомив, що мітинги біля ЦВК триватимуть. Наступний мітинг розпочнеться о 18.00.