Кампанія проти вирубки “Гомільшанських лісів” триває

Громадська кампанія проти вирубки старовікових ділянок національного парку “Гомільшанські ліси” триває вже місяць. Почата вона булла у відповідь на заплановане керівництвом парку і підтримане його науково-технічною радою, усупереч здоровому глузду і нормам діючого законодавства, рішення про проведення рубок більш ніж на 400 гектарах унікальних лісових ділянок.

Чергове звернення громадськості до міністра екології України проти них було відправлено 5 листопада: 47 громадян та представників громадських організацій з України, Білорусі та Росії підписались під зверненням “Не допустіть знищення старовікових ділянок національного природного парку “Гомільшанські ліси”!”. Повний текст звернення.

Нагадаємо, що 10 жовтня цього року 190 представників громадських організацій та окремі громадяни з України, Білорусі, Росії та Узбекистану направили Міністру екології та природних ресурсів України подібне звернення – “Не допустіть знищення старовікових лісів у національному природному парку “Гомільшанські ліси”!”, а 22 жовтня проти цих рубок виступила польська Fundacja Dziedzictwo Przyrodnicze.
Кампанія продовжується.
*
____________________

КОНТАКТ:
Сергій Шапаренко, ЕкГ “Печеніги”: тел. (066) 387-46-81, pechenegy[at]rambler.ru

Підготовлено ЕкГ “Печеніги”, членом Міжнародного Соціально-екологічного Союзу.
При використанні матеріалів бюлетеня прохання посилатися на джерело.