Ксенія Ляпіна: ми бачимо справжній судовий бандитизм

Окружний апеляційний суд задовольнив вимогу Олександра Супруненка перерахувати голоси на 26 дільницях 216-го округу, на яких Ксенія Ляпіна має істотну перевагу, і визнав неправомірним недопущення Супруненка до 16 виборчих дільниць, що може дозволити регіональній більшості в ОВК визнати вибори на цих дільницях недійсними та оголосити іншого переможця виборів в окрузі.

Коментар Ксенії Ляпіної: «Те, що ми бачимо, – це справжній судовий бандитизм. Влада намагається просто перекреслити голоси майже 30 тисяч людей і такою ціною протягнути провладного кандидата. Це схема Засухи – влада обкатала її на 94-му окрузі і тепер намагається застосувати її і в Києві, щоб визнати вибори на окремих дільницях недійсними та проголосити перемогу Супруненка. Суд жодним словом не згадав про документально засвідчені протягом трьох днів судових засідань фальсифікації виборчих документів , здійснені  Супруненком та його довіреними особами, жодним словом не обмовився, що за фальсифікацію виборчих документів вони мають нести кримінальну відповідальність, не взяв до уваги заяви свідків самого Супруненка, які свідчили, що їхні підписи на актах про порушення підроблені. Не взяв до уваги той факт, що згідно фальсифікованих актів про недопущення Супруненко та члени його злочинного угруповування перебували в один і той самий час в двох або трьох різних місцях. І кінець кінцем було винесено це ганебне рішення, яке взагалі назвати судовим рішенням язик не повертається».

Нагадаємо, що раніше, в ході засідання Київським окружним адміністративним судом  встановлено, що протокол дільничної комісії №800180, який було передано в окружну комісію округу №216, було сфальсифіковано. На користь провладного кандидата О.Супруненка було приписано 192 голоси інших кандидатів. Це з’ясувалося під час перегляду судом відеозапису підрахунку голосів і встановлення результатів голосування на зазначеній дільниці, який на вимогу Ляпіної надав суду ЦВК. В той же час суд відмовився виправити фальсифікації, зроблені на користь Супруненка, оскільки вважає, що різниця у 192 голоси «на результат волевиявлення не впливає», тому що Ляпіна і так перемогла.