Ксенія Ляпіна звернулась до Генерального прокурора України із заявою про злочин

Народний депутат України, переможець виборів у київському одномандатному виборчому окрузі  №216 Ксенія Ляпіна звернулась до Генерального прокурора України із заявою про злочин – фальсифікацію протоколу про підрахунок голосів дільничної виборчої комісії №400180.

            На цій виборчій дільниці на користь провладного кандидата Супруненка О.В. у сфальсифікованому протоколі було додатково приписано 182 голоси, які забрали у інших кандидатів у депутати. Якщо в протоколах, які після завершення підрахунку голосів отримали всі члени дільничної виборчої комісії, кількість голосів, відданих за Супруненка – 382, то у підсумковому протоколі окружної виборчої комісії по цій дільниці Супруненку записали 574 голоси. При звірці підписів на первинних протоколах із виборчої дільниці виявилося, що у  першому та другому примірнику Протоколу про підрахунок голосів, які знаходяться в окружній виборчій комісії, підписи членів дільничної виборчої комісії №800180 було підроблено, про що вони негайно звернулися із заявою до правоохоронних органів.

            «Представники кримінального клану Черновецького під час виборів не зупинялися ні перед якими порушеннями чинного законодавства – підкуп виборців, незаконне використання персональних даних громадян, залякування та тиск на керівників дільничних виборчих комісій, і нарешті фальсифікація підсумків голосування на виборчій дільниці  – такі діяння не можна залишати безкарними, – повідомила прес-службі партії «За Ук раїну!» Ксенія Ляпіна. – Тому я звернулася до Генерального прокурора України із вимогою невідкладно порушити кримінальну справу за ст.158 Кримінального кодексу України щодо фальсифікації підсумків голосування на виборчій дільниці №400180 та притягти злочинців до відповідальності.»