Марюс Януконіс: «Литва зацікавлена у якнайшвидшій інтеграції України до ЄС»

«Литва зацікавлена у якомога швидшій інтеграції України в Євросоюз. Тому ми підтримуємо якнайшвидше укладання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС».

Про це заявив заступник посла Литовської республіки в Україні Марюс Януконіс в інтерв’ю Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД.

«Договір про Асоціацію вміщує в собі дуже гарні інструменти, реалізація яких дозволить змінити українську економіку, суспільство і політику й наблизитися до європейських стандартів. Ми в свою чергу підтримуємо якнайшвидше підписання угоди. В контексті Східного партнерства це для нас дуже важливо, адже успіх України необхідний для всієї ініціативи Партнерства. Після підписання договору можна буде почати діалог не лише про статус кандидата на членство в ЄС і зробить реальністю безвізовий режим з Євросоюзом», – підкреслив дипломат.

Він також зазначив, що ЄС зробив би велику помилку, якби не намагався використати всі можливості й прискорити інтеграцію України в свої структури, адже Україна є важливою для Європи країною, є невід’ємною частиною європейського співтовариства – і ментально, й історично, і культурно.

Пан Януконіс також заявив, що попри порушення на виборах, литовський уряд і надалі вестиме діалог з українською владою, хоча при цьому буде контактувати й з опозиційними політичними силами.

«Попри всі складнощі, які виникають в України на шляху до ЄС, Литовська республіка залишається євроетнузіастом щодо Вашої країни», – сказав заступник посла Литви.

2 Comments

  1. Так зацікавлені, что отложили подписание договора про ассоциацию на неопределенный срок.
    Кому эта лапша уже нужна?

Comments are closed.