На 132-му миколаївському окрузі вскрили приміщення, де лежали бюлетені

Сьогодні вночі було вскрито приміщення, де зберігаються бюлетені за підсумками голосування на 132-му окрузі (Миколаївська область). Коробки з бюлетенями були відкриті. Це виявилося в четвер зранку.

 Влада розуміючи, що її кандидат програє представникові опозиції, пішла на грубі фальсифікації.

 Нагадаємо, за першими даними на сайті ЦВК після підрахунку 100% голосів, в цьому окрузі відрив Корнацького від Травянка становив 4 167 голосів. Через добу дані на сайті змінилися на користь кандидата від Партії регіонів. Після цього члени ОВК просто оголосили переможцем «регіонала» Травянка.

 Втім, у ЦВК протоколи від 132-ї ОВК не прийняли і відправили на доопрацювання.

 Тепер влада, розуміючи, що програш її кандидата легко довести протоколами з мокрими печатками, намагається фальсифікувати вибори іншим шляхом. Про це свідчить позов одного з непрохідних кандидатів до суду про визнання рішення ОВК про підсумки голосування незаконним та про його скасування. Тобто не виключено, що суд вимагатиме перерахунку голосів.

 В Об’єднаній опозиції «Батьківщина» заявляють, що чергова схема фальсифікації на окрузі не пройде. Терміни оскарження голосування на дільницях та протоколів дільничних комісій вже минули, їх ніхто у відведені законодавством терміни не оскаржив. Таким чином, всі протоколи, які були надані дільничними комісіями, є правомірними, і остаточні результати голосування на 132-му окрузі необхідно робити на підставі цих протоколів зі звіркою даних у них.

 «Ми також вимагаємо порушення кримінальної справи проти членів ОВК, які не забезпечили збереження документів», – наголошують у «Батьківщині».