Опозиція внесла до парламенту постанову про розслідування фактів фальсифікацій під час виборів до ВР

У вівторок, 6 листопада, парламент розпочне роботу з постанови про розслідування фактів фальшування виборів-2012.  Першим питанням порядку денного стане прийняття постанови про розслідування фактів фальшування виборів цього року, яку опозиція внесла в парламент, заявив глава Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістам у ЦВК 2 листопада. 

Опозиція вимагає негайно зареєструвати дану постанову у Верховній Раді.

У цій постанові опозиція вимагає від органів прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ,  усіх органів державної влади розслідувати факти підкупу, тиску, фальшування виборів, знищення виборної документації у конкретному переліку виборчих дільниць.

«Це постанова, в якій чітко зазначено не тільки виборчі дільниці, а прізвища, я підкреслюю – прізвища членів окружних виборчих комісій, прізвища членів дільничних виборчих комісій, прізвища голів обласних державних адміністрацій, представників органів внутрішніх справ, і так само прізвища суддів, які неправомірно винесли низку рішень, які суперечать законам і Конституції», – підкреслив він.

«Ми будемо вимагати звільнення цих суддів, притягнення до кримінальної відповідальності голів обласних державних адміністрацій, начальників управлінь внутрішніх справ у відповідних областях, керівництва служби безпеки і тих осіб, які в ОВК і ДВК за гроші, через підкуп, через тиск знищували бюлетені, знищували протоколи і знищували волю народу України. Нікому це не вдасться це зробити!» – заявив Арсеній Яценюк.