Опозиція зареєструвала законопроект про зміни до Регламенту ВР для забезпечення особистого голосування, – прес-служба «Батьківщини»

30 листопада представники трьох опозиційних партій – ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та партії «УДАР» – зареєстрували у ще чинному парламенті законопроект №11468 про зміни до закону «Про Регламент Верховної Ради України».

У спільному законопроекті Миколи Мартиненка, Олександра Бондаря та Ірини Геращенко запроваджується реєстрація депутатів та електронне голосування в сесійній залі в спосіб, який унеможливлює голосування за іншого депутата.

Опозиція чекає на якнайшвидше схвалення цього законопроекту ще чинною Верховною Радою та закликає Партію регіонів його підтримати.

«Це єдиний спосіб зупинити ганебне «кнопкодавство». Без технічного забезпечення особистого голосування нова Верховна Рада працювати не буде», – наголосив Микола Мартиненко.

1 Comment

  1. Повторюсь ще й тут: “Персональне голосування кожного депутата це є конституційна вимога. Але ще є й вимога якісно, компетентно і ненормовано працювати відповідно до КЗпП. Народний депутат це найнятий народом працівник в процесі виборів. Робота депутата не повинна втаємничана. Його персональне голосування повинне бути гласним. Найнятий народом працівник має бути відкритим, чесним, справедливим, людяним, любимим і далі в цьому дусі. Кожен Народний депутат і все їх об,єднання має бути стрижнем єдності народу. І коли я чую від Президента України, від частини депутатів про створення якоїсь конституційної чи не конституційної більщості я як каже молодь – “не догоняю”. У виправленій точніше відновленій Конституції України цього не має. Там є стаття 76. “Конституційний склад Верховної Ради України – чотириста п’ятдесят народних депутатів України. Крапка. Ні більше, ні менше. Створення якоїсь більшості у Верховній Раді України я розцінюю як корупцію. До корупції відношу і створення відповідно до Регламенту ВРУ погоджувальної ради. Не може бути у ВРУ органів не визначених Конституцією України. І, наостанок. Хто прагнув стати депутатом мав знати, що в Києві потрібно десь жити. ВРУ має побудувати гуртожиток на кшталт студентського для тих депутатів, які не зможуть винайняти або купити за свою 20-тисячну зарплату житло. Витрати народних грошей на різні привілеї (житло, різне там обслуговування) слід раз і назавжди скасувати. Жирні коти мишей не ловлять.”

Comments are closed.