«Прабабусина скриня» відкрила свої секрети луцьким гімназистам

Уже традицією стало для учнів, батьків та вчителів луцького «НВК Гімназія №14» регулярно збиратися на родинні свята, аби більше здружуватися та дізнаватися про звичаї та традиції рідного краю. Ось і сьогодні, 22 листопада, 3-А клас в світлиці школи провів дійство «Прабабусина скриня».
«Діти достатньо знають про речі побуту, якими користувалися їхні бабусі та прабабусі, – розповідає класовод Чайка Лариса Петрівна, – проте завжди потрібно поглиблювати свої знання та пізнавати те, що не знаєш, щоб переконуватися в мудрості та життєвому досвіді наших предків».
Свято було цікавим та різноманітним – діти співали пісні та розповідали вірші про старовинні скрині, рушники, одяг, хустки, віночки та прикраси, показували постановки про важливість дослідження історії та культури минулого, танцювали і грали старовинні забави. Також і батьки долучилися до проведення свята – вони разом із дітлахами співали пісні, допомагали їм писати та розповідати вірші та оповіді, відшукали та показали на святі цікаві наочні матеріали і представили історію своєї родини.
Родзинкою програми стали музичні номери від випускниць вчителя та студенток регентського відділення, а розповідь Софії Пилипівни про те, як вона і досі вишиває рушники не залишили нікого байдужим, адже прабабуся учениці класу у свої майже 70 років вишила та подарувала для шкільної світлиці гарні рушники.
Віримо, що через подібні програми діти більше знатимуть про історію рідного краю.
Для довідок: луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія №14» це багатопрофільний навчальний заклад, що дає науково-теоретичну і загальнокультурну підготовку з предметів суспільно-гуманітарного, фізико-математичного, правового профілів та прикладної лінгвістики, у якому працює багато досвідчених вчителів. Керує закладом досвідчений директор Кардаш Марія Миколаївна.

Олександр Самрук,
батько учня 3-А класу
«НВК Гімназія № 14»