Всеукраїнська Рада Церков закликає водіїв та пішоходів до відповідальної поведінки на дорогах

КИЇВ – Представники Церков і релігійних організацій знову звертають увагу суспільства і органів влади до кричущої проблеми смертності та травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод в Україні.

Про це йшла мова під час зустрічі Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та керівництва Асоціації безпеки дорожнього руху, яка відбулось у Києві 15 листопада 2012 року за участі Головуючого у ВРЦіРО архієпископа Григоріса Буніатяна, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Захід відбувся в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, який цього року проходить з 12 по 18 листопада.

Голова Асоціації Михайло Берлін наголосив на винятковій важливості ролі церков і релігійних організацій у вихованні у людей відповідальної поведінки на дорогах.

Єпископ УАПЦ Володимир (Черпак) підкреслив, що для віруючих людей і церковних служителів життя кожної людини є найвищою цінністю, адже Бог дав життя, і ніхто не вправі його віднімати. Він наголосив, що у цьому контексті важливо не тільки плекати відповідальну поведінку учасників дорожнього руху, але й також вирішити проблему якості дорожнього покриття, наявності належних вказівників, розмітки та освітлення на дорогах, за що несуть відповідальність органи влади та місцеві громади.

Саме на цих аспектах було зроблено наголос в останньому Зверненні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій про безпеку дорожнього руху в Україні.

Митрофорний протоієрей УГКЦ Олекса Петрів відзначив важливість донесення закликів громадських активістів та релігійної спільноти щодо необхідності убезпечення дорожнього руху до широкого кола наших співгромадян. Зокрема, він запропонував розглянути можливість виготовлення та поширення соціальної реклами на дану тематику.

Учасники зустрічі домовились продовжувати співпрацю з метою запобіганню тисячам смертей та каліцтв, що мають місце на сьогодні через безтурботність пішоходів на дорогах, нехтування водіями елементарної культури дорожнього руху, низьку якість дорожньої інфраструктури. Зі свого боку ієрархи Церков та релігійних організацій окрім молитов мають намір посилити виховну роботу серед віруючих.

Як відомо, 18 листопада – всесвітній День пам’яті жертв ДТП.

Джерело: www.irs.in.ua