Урочисте вручення нагород Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння 2012»

У середу, 14 листопада, в конференційному залі Івано-Франківської духовної семінарії відбулося урочисте вручення нагород переможцям Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння 2012», який проводило Бюро УГКЦ з питань екології  з нагоди свята Дня Бога Творця.

Захід розпочався молитвою, після якої до переможців конкурсу, конкурсної комісії та присутніх гостей звернувся керівник Бюро УГКЦ з питань екології д-р Володимир Шеремета, який, перш за все, пригадав мету конкурсу, який проводиться для того, щоб сприяти плеканню та поширенню свідомості відповідальності кожної людини за створений Богом світ. Очільник Екобюро подякував усім конкурсантам, та привітав переможців, зазначивши, що цьогорічних переможців було визначити не легко, так як всі роботи несли глибоке бачення щодо проблематики відповідальності за створіння. Д-р Шеремета подякував також членам журі, які справилися із цією нелегкою задачею і визначили переможців. Особливо порадів керівник Бюро з питань екології тому, що збільшується географія конкурсантів, адже серед переможців є представники сходу і півдня.

Ректор Івано-Франківської духовної семінарії, о. д-р Олександр Левицький, який є членом конкурсної комісії, пригадав усім, що ми отримали від Бога надзвичайно коштовний дар – Матір-природу, який ми покликані оберігати. Привітавши переможців ректор не зміг не порадіти, що серед них є семінаристи, майбутні душпастирі, котрі вже зараз переймаються проблемами довкілля, і висловив переконання, що вони і надалі поширюватимуть ці знання словом і прикладом.

Пані Ольга Біленька, представник Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, яка також є членом конкурсної комісії наголосила на вагомості співпраці державних природоохоронних органів і церковних інституцій задля порятунку природи, висловила надію, що така плідна співпраця з Бюро УГКЦ з питань екології, яка існує уже кілька років продовжуватиметься і надалі. Пані Ольга висловила свої позитивні враження від цьогорічних конкурсних робіт і нагородила грамотами від екоінспекції о. Я. Клюсу, за проповідь, і студентів Духовної семінарії Посоленика Ігоря та Шестака Андрія за роздуми про християнську відповідальність за природу.

Опісля відбулося вручення нагород від Екобюро переможцям конкурсу. Як і минулого року призи відзначалися своєю екологічністю. Переможці отримали грамоти, екологічні сумки, світлодіодні лампи та світлодіодні ліхтарики, а також інші призи, які є виявом дружності до довкілля.

Щоб свято більш глибоко пройняло душу, переможцями в номінації «Вірш» були зачитані їхні авторські праці. Своїм душпастирським досвідом на ниві збереження довкілля поділився о. Олег Кобель – переможець в номінації «Проповідь» цього та минулого року.

У завершальному слові керівник Бюро запросив переможців до подальшої участі в конкурсі, а також, щоб вони своїм прикладом поширювали свідомість відповідальності за Богом створений світ. А після благословення о. Олександра Левицького, була промовлена молитва до Бога Творця переможцем в даній номінації  панною Людмилою Артиш.

Насамкінець, всі отримали перше ієрейське благословення від лауреата в номінації «Проповідь», о. Ярослава Клюси, який кілька днів перед врученням нагород отримав свої священичі свячення.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Подяка:

Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з питань екології висловлює вдячність за допомогу у проведенні конкурсу ректорові Івано-Франківської духовної семінарії д-ру о. Олександру Левицькому; Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області за допомогу у роботі конкурсної комісії та за нагородні грамоти для переможців.