Влада боїться перевиборів, адже знає, що програє, – Арсеній Яценюк біля ЦВК

Опозиція вимагає визнати перемогу її кандидатів у тих округах, де вони безспірно виграли. В іншому разі Верховна Рада не може бути визнана легітимною в цілому, адже парламент, де вкрадені мандати, – це бандитське збіговисько, заявив у вівторок, 6 листопада, на мітингу біля ЦВК голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк

«Ми чітко заявили, що ми не боїмось перевиборів. Але які можуть перевибори бути на тих округах, де кандидати від опозиції безспірно виграли, де наш кандидат виграє не 1, не 5, не 10 голосів, а тисячі голосів? Наприклад, кандидат Булатецький виграв близько 12 тисяч голосів. У Засухи ми виграли близько 9 тисяч голосів», – наголосив він.

Тому, за словами Арсенія Яценюка, опозиція вимагає від ЦВК, щоб в тих округах, де є оригінали протоколів, де є оригінали бюлетенів, де збережена вся документація, «прийняти законне рішення і оголосити опозицію переможцями на цих округах».

Він повідомив, що опозиція подала до суду на ЦВК з вимогою скасувати рішення щодо 5 «проблемних» округів, «змусити ЦВК перерахувати всі бюлетені і встановити результати виборів, взяти калькулятор і оригінали протоколів ДВК і визнати кандидатів від опозиції переможцями на цих округах», – наголосив Арсеній Яценюк.

«Регіонали» перелякані. ЦВК не прийняла рішення призначити вибори, а прийняла рішення звернутись до Верховної Ради призначити повторні вибори. Вони грають в пінг-понг. Одним страшно приймати рішення, а другим уже все одно, що приймати, бо цієї Ради уже немає», – наголосив він.

«Верховна Рада так само зіграла у пінг-понг і повернула це рішення ЦВК. ВРУ не прийняла рішення про перевибори. Вони бояться перевиборів. Вони розуміють, що вони на перевиборах також програють ці округи. Тому, ні ЦВК, ні ВРУ не прийняла законного рішення. Рішення про проведення перевиборів не існує», – підкреслив Арсеній Яценюк.

«Ми вимагаємо визнати опозицію переможцями, ми вимагаємо, щоб ЦВК не ховалась за парламентом, не ховалась за грошима, не ховалась за “регіоналами”. Нехай знають свою відповідальність тільки перед народом України. За інших обставин вони не будуть нічим не відрізнятися від злодійної Партії регіонів. Ті крадуть голоси, а ці їх покривають. І ті, і інші будуть нести відповідальність», – підкреслив він.

За його словами, опозиція вимагає визнати перемогу її кандидатів у тих округах, де вони перемогли. «За інших обставин ми вважаємо, що дана Верховна Рада України не може бути визнана легітимною в цілому. Верховна Рада України, де вкрадені мандати, не є парламентом, а є бандитським збіговиськом», – наголосив Арсеній Яценюк.