ВР просить ЦВК призначити вибори у п’яти проблемних округах

Верховна Рада ухвалила постанову про звернення Центральної виборчої комісії з рекомендацією призначити повторне голосування по виборах народних депутатів України у одномандатних виборчих округах №94, №132, №194 та №223. Відповідний проект постанови підтримали 268 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

“ВР звертається до ЦВК з рекомендацією призначити повторні вибори народних депутатів у виборчих округах №94, №132, №194 та №223 та забезпечити їх проведення згідно з Законом “Про вибори народних депутатів України”, визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків необхідний для проведення повторних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах”, – йдеться у проекті постанови.

Водночас, Кабінету міністрів доручається вжити невідкладних заходів щодо забезпечення у встановленому порядку фінансування повторних виборів народних депутатів України у зазначених виборчих округах.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія прийняла сьогодні постанову про неможливість достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів на виборах до Верховної Ради 2012 року в одномандатних округах № 94, 132, 194, 197, 223.

Джерело:  УНН