Д.Снєгирьов звернувся до НД Тягнибока з відкритим листом щодо незаконних дій Луганської облради

12 грудня 2012 року співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов звернувся до Народного депутата України О.Тягнибока з листом , в якому йдеться про наступне:

«19.07.2012 року я , Снєгирьов Д. , звернувся із заявою на ім”я прокурора Луганської області Бескишного М. з вимогою перевірити доцільність використання бюджетних коштів керівництвом Луганського обласного академічного російського драматичного театру у питанні встановлення мемориальної дошки видатному земляку П.Луспєкаєву.

Маючи на балансі меморіальну дошку виготовлену коштом Снєгирьова Д. керівництво театру приймає дивне рішення щодо виготовлення іншої, витрачаючи на це кошти комунального підприємства. Характерна відмінність нової дошки -це текст виконаний російською мовою, тоді , як подарована дошка виконана українською.

Луганський обласний академічний російський драматичний театр-це державне підприємство, яке знаходиться у комунальній власності обласної ради.

23.07.2012 р. я отримав офіційного листа з Луганської обласної прокуратури № 07/1-р.12 за підписом в.о. начальника відділу прокуратури області С.Пантєлєєва , у якому зазначено:

Прокуратурою області розглянуто Ваше звернення щодо доцільності виготовлення посадовими особами Луганського обласного академічного російського драматичного театру меморіальної дошки П.Луспєкаєву за рахунок бюджетних коштів на російській мові при наявності подарованої на українській.

Приймаючи до уваги, що порушенні питання відносяться до компетенції іншого державного органу, Ваше звернення для розгляду по суті скеровано до Луганської обласної ради».

п.Тягнибок, звертаюся до Вас з проханням взяти під свій особистий контроль розгляд цієї справи.На думку прокуратури Луганської області доцільність використання бюджетних коштів керівництвом підприємства, яке підпорядковано обласній раді має вирішувати сама обласна рада.У данному випадку , окрім питання використання бюджетних коштів гостро стоїть питання захисту української мови,як державної та нехтування представниками обласної ради моїх конституційних прав, як носія цієї мови.

Луганська обласна рада та її голова Голенко В. відомі своїми антиукраїнськими настроями та відповідною риторикою. Виготовлення та встановлення меморіальної дошки на російській мові при наявності подарованої на українській- є демонстративним актом неповаги з боку керівництва Луганської обласної ради до української мови, як державної.»

Кометуючи своє звернення до Народного депутата України О.Тягнибока Д.Снєгирьов підкреслив наступне:

« «Свобода» та її лідер , позиціонують себе, як захисники українських інтересів та української культури.Маючи представництво у ВР та можливість впливу на прийняття рішень, п.Тягнибок не промовами , а конкретними діями має довести , що захист української мови та конституційних прав її носія -це не передвиборчі обіцянки , а реальні кроки та дії.»

Прес-служба ГІ « Права Справа»