Луганська прокуратура не знайшла у висловлюваннях депутата Мирошника підстав для прокурорського реагування.

13 липня 2012 року співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся з заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

На позачерговій сесії обласної ради,яка відбулася 06 липня 2012 року, під час обговорення заяви в підтримку Закону «Про основи державної мовної політики», депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник заявив: «на цій мові якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу “.

У своєму листі на ім”я Генерального прокурораУкраїни В.Пшонки Д.Снєгиров підкреслював, що заява Мірошника «на цій мові якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу», є провокаційною і ображає україномовну частину населення країни та є такою, що розпалює міжнаціональну ворожнечу та веде до створення штучного протистояння за мовною ознакою.

Подібна заява українського державного службовця порушує громадянські та конституційні права україномовного населення Луганщини.

Згідно з положень ст.24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси , політичних . релігійних переконань , етнічного походження, за мовними та іншими ознаками.

05 грудня 2012 року співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов отримав офіційну відповідь з Луганської прокуратури № 071-7242-12 за підписом заступника прокурора області М.Говорухи, в якій йдеться про наступне:

«Прокуратурою області розглянуто Ваше звернення щодо правомірності дій депута Луганської обласної ради Мирошника Р.В.

З метою перевірки доводів, прокуратурою області витребувано стенограму виступу вказаного депутата, інші документи та матеріали.

З урахуванням наслідків перевірки , підстав для застосування заходів прокурорського реагування не вбачається.»

Коментуючи дії прокуратури на своє звернення щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі депутатом Мирошником Р. Д.Снєгирьов підкреслив,що прокуратура Луганської області, є повністю підконтрольною Партії регіонів і тому не прийме рішення на користь українців.

«Прокуратура сьогодні є заангажованим суб’єктом, який не захищає інтересів українців, як представників титульної нації», – резюмував Дмитро Снєгирьов дії Генеральної прокуратури.

Прес-служба ГІ « Права Справа»