Обмудсмен вважає, що люди самі винні у порушенні їхніх прав

 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає, що основною проблемою, яка стосується захисту прав людини, є те, що населення не знає своїх прав.

Про це вона сказала під час урочистого відкриття Всеукраїнського тижня права, повідомляю “Українські новини“.

“Ті звернення, які надходять на сьогодні у секретаріат уповноваженого Верховної Ради з прав людини, показують, що власне головна проблема в нашій країні – це незнання своїх прав, незнання тих правових можливостей, які є в людини і які можна використовувати”, – вважає обмудсмен.

Водночас Лутковська висловила сподівання на те, що виправленню ситуації посприяє впровадження системи безкоштовної правової допомоги.

“Найкращий крок, який почала наша держава, – це введення системи безоплатної правової допомоги, і я дуже сподіваюся на те, що цей закон справді ефективно запрацює”, – сказала вона.

Перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова також сподівається, що центри безкоштовної правової допомоги дадуть можливість населенню ефективніше відстоювати свої права, а також що якщо на першому етапі в кожному регіоні буде по одному такий центру, то в перспективі у великих областях їх кількість збільшиться хоча б до 3.

УП