Олександр DADDY Попов: Чи достатньо бути не-янукОВОЧем?

…. Молода співачка N – переможець конкурсу «Нові голоси» роздяглася для чоловічого журналу “Men’s XXXL”….
Саме таке враження справили на мене повідомлення про зібрання депутатів Об’єднаної Опозиції, якими рясніли стрічки новин наприкінці минулого тижня.
Замість поінформувати суспільство про свою командну оцінку проведення парламентських виборів, їх результатів, про плани ОО на наступну роботу в парламенті 7-го скликання, опозиційні діячі не знайшли нічого більш доречного ніж зосередити увагу суспільства на висуненні кандидатури Ю.В.Тимошенко кандидатом в президенти на виборах, які за законом відбудуться не раніше 2015 року.
Так саме і «молода співачка» замість гарно співати роздягається перед фотографами.
Юлія Володимирівна дійсно є політв’язнем, але чи достатньо цієї обставини аби стати єдиним кандидатом від всіх тих, кого не влаштовує урка на прізвисько «Хам» на головній посаді в країні?
Чи достатньо Юлії Володимирівні просто бути не-янукОВОЧем аби претендувати на лідерство?
Нагадаю, що не-янукОВОЧем є також Юрій Луценко, Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Петро Порошенко, Петро Симоненко… і навіть Наталя Вітренко теж не-янукОВОЧ.
Може перед «епохальним» зібранням об‘єднаних опозиціонерів ЮВ звернулась до своїх однодумців із «Листопадовими тезами», які містять план розвитку країни після перемоги ЮВ на президентських виборах? – Не чув, на жаль.
Виглядає так, що зібрання новообраних парламентських опозиціонерів лише для оголошення Ю.В.Тимошенко єдиним кандидатом в президенти за своєю ефективність дорівнює відчайдушній відвертій фото сесії старлетки: не співаю, але оголену натуру продемонструю. Можливо доречна навіть і більш образлива аналогія: гучний пук замість пострілу.
До виборів президента України ще 2,5 роки. Цього часу достатньо аби заснувати, розбудувати і вишколити широку мережу противників діючого режиму. Активісти такої мережі мають бути готові і до роботи в виборчих комісіях, і до агітаційної роботи, і до участі в масових акціях протесту, і до первинної роботи у місцевих адміністраціях після повалення пострадянської системи влади, яку розбудувала ПР.
Цей час ОО і ЮВ мають використати для ретельної розробки (покрокової) всіх своїх дій на період 2014-2015 та на період після перемоги. Це пекельна за складністю та обсягом робота, але її потрібно виконати аби не покладатися на «авось», а бути у 2015 році впевненим не тільки у перемозі кандидата, а головне – у довготривалій перемозі України. Звісно, якщо така перемога є метою об‘єднаних опозиційних