“Покращення” по-львівськи

27 січня 2013 року мають відбутись довибори до Львівської обласної ради, але відразу ж після призначення цієї дати почалися розмови про відсутність коштів. Це цілком може бути правдою, але як то кажуть хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причину. В даному випадку діючі депутати цієї ради шукають причини позбавити жителів області конституційного права обирати собі владу. Місцеві депутати “жирують” не так як їх столичні колеги, але все ж витрати на себе коханих могли б значно врізати. Особливо це стосується керівництва ради. Кнопкодавство це не така вже й важка робота. Більшість українців працює набагато важче і більше.

Так само можна скоротити витрати і на саме проведення виборів, але робляться спроби знайти у населення підтримку ідеї скорочення депутатських мандатів. Навіщо жителям 7 округів своя людина в облраді? Обійдуться! Цікаво, якщо не буде грошей на дитбудинки, то вони теж скажуть “оптимізувати” кількість дітей в них? Головне аби своїй дупі було тепло і бізнес “під кришею”, а люди то таке – раз у 4-5 років запудрити голову, а далі можна забути. Це нова фішка – “покращення” по-львівськи. Навіть Янукович з Азаровим не додумалися ще скоротити Верховну Раду щоб позбавитись невигідних осіб. “Маладци рєбята!”, Мікола Янавіч вамі пішаетса!:)

Зрозуміло, що скасування виборів вигідне тільки одній політичній силі, яка б хотіла й далі мати монополію на Львівщині. І байдужість населення їм на руку. Не дарма в українців роками виховували огиду до політики і тепер влада(місцева чи державна) може спокійно робити те, що їм заманеться. Опір робитимуть лиш кілька десятків осіб і то всім на них буде начхати.

Іван Лендєл

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.