Громадські діячі Волині об’єдналися у адвокаційний клуб

Волинський Інститут Підтримки   та розвитку Громадських Ініціатив            

за підтримки  Міжнародного фонду «Відродження»


 ПРЕС-АНОНС

Прес-служба

Волинського Інституту Підтримки

та розвитку Громадських Ініціатив

 (0332) 723803

e-mail: press.vipgi@mail.ru

Громадські діячі Волині об’єдналися у адвокаційний клуб

Як показує практика, адвокаційна діяльність є одним з найефективніших способів впливу на владу. Чимало громадських організацій звернулися до цього методу для впровадження позитивних змін у житті суспільства. Щоб поширювати свої напрацювання і не зупинятись на досягнутому, найактивніші реалізатори адвокасі-кампаній об’єдналися у адвокаційний клуб, перше засідання якого відбулося вчора, 22 січня 2013 року.

            Резиденти Клубу ділилися своїми напрацюваннями та обговорили основні питання, які в подальшому планують спільно вирішувати за допомогою адвокасі. Для Волині це поняття не таке вже й нове, багато з громадських діячів давно вже здійснює вплив на органи місцевого самоврядування таким чином, проте розрізнена діяльність окремих організацій не забезпечує очікуваних результатів. Тому основним завданням новоствореного клубу є обмін досвідом і підтримка з боку вже досвідчених здійснювачів адвокаційних кампаній тих, хто тільки починає рухатись у цьому напрямку.

            Прогресивно використовує адвокасі вже на протязі кількох років Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, зокрема, що стосується сфери реформування житлово-комунального господарства та підтримки ОСББ. Саме з подачі цієї організації було прийнято Луцьку міську та Волинську обласну програми підтримки ОСББ і розпочато процес прийняття таких програмних документів у районних центрах Волині, також завдяки адвокасі вдалося вирішити чимало проблемних питань, які виникали у відносинах ОСББ з владою та обслуговуючими організаціями.

            Зважаючи на чималий досвід та вагомі досягнення, адвокаційний Клуб очолив Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив – Петро Лавринюк. У найближчих планах Клубу – адаптація практик адвокасі для вирішення актуальних проблем у різних сферах життя суспільства та поширення адвокаційної діяльності на районні центри Волині.

________________________________________________________________________________

Адвокаціійний клуб створено в межах проекту «Територія позитивних змін», який реалізовує Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив. Проект був підтриманий Міжнародним фондом «Відродження» за програмою «Громадянське суспільство та належне врядування».