Молоді люди у Чернівцях підтримали Павличенків маршем за волю

Марш пройшов без політичних прапорів. Без конфліктів з міліцією не обійшлося. А ще кожен учасник зрозумів, що його сім’я може стати наступною, бо від помилок української міліції та судочинства не застрахований ніхто.

12 січня у Чернівцях понад 150 осіб: від футбольних фанатів і молодих людей до громадських активістів та діячів, вийшли на марш підтримки родини Павличенків. Маршрутом, який починався від стадіону «Буковина» та закінчувався на Центральній площі міста, учасники з плакатами «Волю Павличенкам» закликали перехожих звернути увагу до проблеми. Лозунг «Сьогодні Павличенки – завтра Ти!» коротко і ясно давав зрозуміти, що така біда може повторитися з кожним громадянином.

Організатори акції задоволені, адже зорганізувати «ультрафанів »та провести акцію без політичних прапорів – справа для міста не з легких. Попри попередження не порушувати дисципліну, під час ходи кілька молодих людей не втримались від спокуси запалити файєри. Міліція відреагувала миттєво. Проте обійшлося тільки попередженням.

А вже біля кінцевої точки під час останніх викриків лозунгів та підсумків, під час розпалювання «димів» трьох молодих людей мало не забрали до райвідділку. Та лозунг «Один за всіх і всі за одного», дійсно виявився серед фанів дієвим, адже вони зібралися в коло і не віддали міліціонерам порушників.

Такі акції потрібно проводити у Чернівцях і чим частіше, тим краще. Потрібно активізувати молодь, бо у нас вже звикли висловлювати обурення лише в Інтернеті. Безпосередньо ця акція була не дуже добре організована. Але вона добре дала зрозуміти: працівники міліції не знають, як працювати з молодими людьми.

Нагадаємо, що Дмитра Павличенка та його сина Сергія, які є активнами фанами ФК ”Динамо” Київ, звинувачують у жорстокому вбивстві київського судді Сергія Зубкова у березні 2011 року. Однак, побратими та захист Павличенків переконані, що справа сфальсифікована, а батька і сина підставили під кримінал, а справжні вбивці на волі.

Вікторія Яшан

Фото Віталії Козменко

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair