Музичний гурт присвятив кліп важкохворим дітям України

http://youtu.be/GB64hBaLEks

Гурт “Фіолет” з Луцька презентував кліп, якого присвятив усім важкохворим дітям України.

Команда виклала у youtube відео на пісню “Зимова”. Кліп є спільним творінням з івано-франківською групою “The Birds”.

Сюжет кліпу обертається навкоголо маленького хлопчика, який лежить у лікарні, в той час його друзі, зайняті своїми повсякденними справами, відчувають, що йому важко, кидають свої заняття та біжать до нього із маленьким подарунком – пригорщами снігу в руках.

Кліп, за словами вокаліста гурту Сергія Мартинюка, має стати нагадуванням для українців про те, що великі справи часто починаються з маленьких. “Для прикладу, можна занести в найближчий сирітський будинок чи лікарню торбинку фруктів”, — цитує Сергія прес-служба “Фіолету”.

За рівнем дитячої смертності від злоякісних новоутворень Україна посідає 5 місце у світі. Рівень захворюваності дітей віком до 14 років на злоякісні новоутворення в Україні протягом останніх 5 років утримується на рівні 11-12 випадків на 100 тисяч дитячого населення.

Що менше (за рахунок недовиявлення), ніж у розвинутих країнах Європи (14-15 випадків на 100 тисяч дитячого населення). Однак смертність від злоякісних новоутворень у структурі смертності дітей віком до 14 років в Україні посідає 5-е місце, тоді як у розвинутих країнах — не вище десятого.

Експрес онлайн