Напад на захисників Павліченків

Повідомлення звідси: http://www.svidomo.org/defend_article/10171

****

На співорганізаторів броварської акції на захист Павліченків, в тому числі дівчину, після маршу напали вболівальники Арсеналу.

13 січня в Києві пройшла акція протесту на підтримку сім’ї Павліченко. За декілька днів до суду масштабні акції протесту пройшли містами України. В Одесі, Дніпропетровську, Чернігова, Броварах та навіть Єнакієво місцева молодь та футбольні уболівальники вийшли на вулиці на підтримку Павліченків.

На акції протесту в Броварах зібралося близько півтора сот чоловік. До організації маршу долучалися декілька киян. Оксана Шелестюк, Сергій Філатов і ще троє киян допомагали з подачею заявки на акцію, розклейкою стікерів та іншою організаційною роботою. Хлопці належали до уболівальників “Динамо-Київ”. А Оксана просто була волонтером правозахисної кампанії.

Повертаючись в Київ на метро “Лісова” вони помітили в метро декілька фанатів ФК “Арсенал-Київ”, що стежили за ними. Динамівці сіли на “526″ маршрутку. Кілька фанатів столичного “Арсеналу” також сіли в автобус. Близько 19:00, коли маршрутка доїхала на кінцеву біля метро “Позняки” з переходу вибігло близько двадцяти осіб. Вони почали одягати маски і кричати “Худс! Антифа!”. Як відомо, “Худс” – це є субкультурна назва агресивних вболівальників ФК “Арсенал”. Молодики у масках приєдналися до чотирьох фанатів “Арсеналу” з маршрутки. Ставши разом “арсеналівці” накинулися на п’ятьох киян, що їхали з Броварів.

При десятках свідків відбулася сутичка. Поки хлопці билися, Оксана кинулася в метро по допомогу. Однак у вестибюлі метро дівчину набрав постраждалий Сергій, який повідомив, що нападники утекли і їй краще швидше їхати додому. Оксана зайшла у вагон в метро, але там стояли троє фанатів “Арсеналу”, що втекли з місця бійки. В переході станції “Палац спорту” ці троє зі спини напали на дівчиу. Ударивши її головою об бетонну стіну, вони кілька разів вдарили її по обличчю і втекли. Під час нападу вони між собою кричали “Она не баба! Она мразь!”.

Дівчині пізнала декілька осіб, що нападали на киян біля метро. Стежив за киянами один із відомих футбольних хуліганів “Арсенал-Київ” Михайло Єременко. В бійці біля метро “Позняки” з кастетом на киян нападав Олександр Рубльов.

Як відомо, фанати “Арсенал-Київ” дотримуються ліво-радикальних поглядів. Між ними та націоналістичними фанатами “Динамо-Київ” постійно трапляються вуличні бійки. Але напад 13 січня став першим інцидентом, коли арсеналівці напали на учасників акції на захист сім’ї Павліченко, в якій до того ж, зазнала нападу дівчина.

****

“Майдан” оприлюднив би погляд іншої сторони – фанів “Арсеналу”, рівно як і правоохоронних органів. Якби отримав відповідні коментарі на пошту news[at]maidan.org.ua.