30 січня у Броварах страйкуючі робітники ТОВ “Чисті матеріали” пройшли маршем до міської адміністрації.

30 січня у Броварах страйкуючі робітники ТОВ “Чисті матеріали” пройшли маршем до міської адміністрації.

Директор ТОВ “Чисті матеріали” Сергій Кузьменков відмовився вирішувати проблеми робітників. На першому ж засіданні комісії щодо проблеми страйкарів, робітників почали залякувати кримінальною відповідальністю. Зранку 30 січня директор Кузьменков намагався запустити обладнання заводу силами працівників складів, що не мають жодних навиків роботи з такою складною та небезпечною апаратурою.

Перед маршем до робітників приїздили представники заводу порошкової металургії щоб переймати досвід, оскільки у них назріває подібний трудовий конфлікт.

Півсотні робітників заводу пройшли маршем до міської адміністрації. Представник страйкарів Микола Смірнов відзначив, що подібні міри є необхідними, оскільки не видно жодних намірів керівництва фірми до цивілізованого вирішення проблеми.

Міський голова Ігор Сапожко повідомив, що на разі прокуратура і міська адміністрація займається даним конфліктом.

Страйкарів підтримали депутат Броварської міської ради Роман Сімутін, депутат Київської обласної ради від ВО “Свобода” Юрій Ноєвий та Євген Карась, учасник багатьох трудових конфліктів.

Характерно, що 28 вересня цього року Святошинський районний суд міста Києва скасував незаконне рішення адміністрації ТОВ “Чисті матеріали” щодо звільнення свого робітника, який не працював у зв’язку з важкою хворобою.

Євген Карась – 066-048-66-03

Фото з маршу, а також лист, яким залякували робітників.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair