Прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно народного депутата України

22.01.2013

Повідомлення для ЗМІ

Прокуратурою області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно одного з народних депутатів України за фактом втручання в діяльність працівника правоохоронного орган.

На підставі ухвали слідчого судді, 17.01.2013 р. відбувався обшук працівниками ДПС у Тернопільській області в одному з товариств Гусятинського району.

 Обставини справи:

Встановлено, під час слідчих дій, народний депутат вчинив дії, які кваліфіковані як втручання в діяльність працівників правоохоронного органу.

Зокрема, переконавшись у наявності правових підстав для проведення обшуку, народний депутат, зачинивши двері одного з кабінетів з середини, вивісив на ньому напис: «Громадська приймальна народного депутата України». Надалі, не реагуючи на заборону правоохоронців, виніс з кабінету два поліетиленові пакети наповнені. Вміст пакетів не розголошується в інтересах слідства.

За даним фактом прокуратурою області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.343 КК України.

До відома:

Згідно із вимогами нового КПК України не встановлено обмежень щодо початку досудового розслідування за заявами та повідомленнями про вчинення злочинів народними депутатами України та проведення слідчих (розшукових) дій, за винятком тих, які обмежують права і свободи народного депутата України.  Наступним кроком у розслідуванні буде звернення до ВР щодо зняття депутатської недоторканості та продовження досудового розслідування у даній справі.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області